Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
sonja napisao:
Prvo je pitanje sta hoces? Da li zelis da radis test na bakterije ili na hlamidiju, jer su to dve razlicite stvari.
?
hlamidija je ja mislim bakterija
Da, ali se obicnim testom za bakterije ne dobija rezultat za hlamidiju --- to sam mislila.
Za hlamidiju se radi poseban test --- a razlika u ceni je velika
Klamidija je intracelularna bakterija i za utvrdjivanje njenog prisustva koristi se poseban postupak.
A to je...? Help!
Meni je uzet vec dva puta samo bris, test je radjen preko plocice, sada zavrsavam drugu terapiju hemomicinom i dovicinom. U prvom krugu sam pila i ciprocinal, ali mi ga je doktor izbacio sada. Valjda on zna zasto...
Marija27 napisao:Klamidija je intracelularna bakterija i za utvrdjivanje njenog prisustva koristi se poseban postupak.
A to je...? Help!
Meni je uzet vec dva puta samo bris, test je radjen preko plocice, sada zavrsavam drugu terapiju hemomicinom i dovicinom. U prvom krugu sam pila i ciprocinal, ali mi ga je doktor izbacio sada. Valjda on zna zasto...
Marija,
pretrazi teme sa hlamidijom na ovom forumu, pa ces videti koji sve testovi postoje za hlamidiju...
Kazu da je najbolja ta PCR metoda, ali je skupa (oko 3500 din.)
Takodje se moze utvrditi preko krvi, i urina.....sve sam to saznala preko ovog sajta, odnosno foruma....
Neznam što bi radili skupe PCR testove sem za naučni rad nekog nadobudnog lekara?
Pa sve se leče tetraciklinskim antibioticima!
Ovi testovi (hlamidija, mikoplazma, ureplazma) se rade u Bg u gradskom zavodu za polne i venerične bolest ul. Dž.Vašingtona i košta oko 10 eura u din. naravno.
Zanima me, da li se hlamidija moze preneti i oralnim sexom?? Poznato mi je da postoji i hlamidija koja zahvata i oko, ali, ne mislim sada samo na oko...Razumete me...
Dakle....?