Bakterije u spermokulturi i neplodnost

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Korisnikov avatar
Kupachica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Feb 16, 2008 6:29 pm

Bakterije u spermokulturi i neplodnost

Post od Kupachica »

Molim da mi neko odgovori na ovo pitanje:

Da li stalno prisustvo bakterija u spermokulturi (smenjuju se Proteus mirabilis i Eserihija coli) moze da utice na kvalitet sperme, pa samim tim i na plodnost?
Inace, kod supruga nalaz varira od oligoastenospermije do astenospermije (uglavnom je problem pokretljivost, broj je na poslednjih nekoliko nalaza zadovoljavajuci).
Hvala na bilo kakvom odgovoru!

PS:Znam da je ovo pitanje za urologiju, ali tamo bas i nisu azurni po pitanju davanja odgovora, dok je ovde, cini mi se , drugacija situacija, pa ako iko ima slicnih iskustava, please... :oops:
Korisnikov avatar
Kupachica
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kupachica »

I dalje se nadam odgovoru... :cry:
holly-molly
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 1:50 pm

Post od holly-molly »

Naravno da ima veze.Moze biti direktan uzrocnik nepokretljivosti spermatozoida.I takodje moze rapidno da pogorsava stanje,a bakterije se makar lako lese,neka ti suprug pod hitno ode kod urologa sa svezim nalazom,treba da uzima terapiju za to.

Srecno !
Korisnikov avatar
Kupachica
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kupachica »

E ono sto jeste strasno i sto me izbezumljuje jeste sto urolog kaze da je NORMALNO da se Eserihija tu nalazi! Ja nisam lekar, ali posle meseci surfovanja po internetu neke stvari ipak koliko-toliko razumem i ne mogu da verujem kako se nasi lekari ponasaju. Ne znam sta da radim i kome da se obratim za pomoc :(
Fimka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 17, 2007 10:02 am

Post od Fimka »

Mozda da situaciju tvoga muza objasnis svome ginekologu, i on ce ti dati najbolje informacije..
Nista se ne brini, jedna tura jacih antibiotika i tvoj muzic ce da bude kao nov! :wink:
Korisnikov avatar
Kupachica
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kupachica »

Hvala vam puno na odgovorima i podrsci :)
Ja sam razgovarala sa mojim ginekologom i kada je video rezultate mm-a, rekao je da apsolutno bakterije uticu na kvalitet sperme i da ih se moramo otarasiti. Cak nam je on rekao kod kog urologa da idemo. Kada sam mu rekla sta je doticni rekao, delovao je prilicno zbunjeno, ali hoteci da bude kolegijalan (pretpostavljam) rekao je samo:"pa dobro, kolega verovatno bolje zna." Otisli smo i kod drugog urologa i on je prokomentarisao isto. Cak mu nisu dali nikakav antibiotik da pije.
Eto moje price...
holly-molly
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 1:50 pm

Post od holly-molly »

Prosto neverovatno :-? .

Najbolje bi bilo da nadjes ginekologa koji je malo bolje upucen u problem neplodnosti,ako covek ne zeli da radi na detetu onda mozda i nema veze,sigurno nije opasno po zivot,ali u vasem slucaju,nema razloga da se bakterije ne lece.
Fimka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 17, 2007 10:02 am

Post od Fimka »

ako kod muskarca postoje bakterije, onda su potrebni odgovarajuci antibiotici!
naravno da je glupost ocekivati da nemaju ni oni ni mi nikakve bakterije ( nisu ni vagina a ni penis sterilne sredine), ali opet bitna je kolicina tih bakterija i vrsta...
Posavetuj se sa jos jednim ginekologom, koji je mozda veci strucnjak u lecenju neplodnosti..
Odgovori