bakterije u momentu začeća
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
bakterije u momentu začeća
Želim pozdraviti sve učesnike foruma.Imam jedno sasvim jednostavno,a tako složeno pitanje..šta je normalno u momentu začeća za vaginalnu floru jer svi pričaju o sterilnim brisevima a verujem da većina žena koje ostanu u drugom stanju prirodnim putem nema sterilan bris.Sluđena sam sa svim informacijama od raznih ginekologa da mora prvo biti nalaz briseva čist,pa tek onda trudnoća.Konkretno mislim na bakterije koje su redovni stanovnici našeg organizma i ne u nekom enormnom broju.Koliko je to stvarno tako.Izvinjavam se ako je bila slična tema jer prvi put pristupam forumu 

- andjelija81
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm
Mozda gresim, ali cini mi se da je u nekoj od tema na ovom podforumu, "Obgyn" , ona lekarka iz Kanade koja je vrlo lepo odgovarala na pitanja, objasnila da je to sa strerilnim brisevima jedna od "paranoja" nasih lekara i da vagina nije obavezujuce sterilna sredina. Mislim da je cak rekla da se cesto gubi dosta vremena uludo sa lecenjem ovih stvari (naravno, nije mislila na hlamidije, miko- , ureaplazme, to se zna da ne treba imati ) , ali ubijati turama antibiotika svaku mogucu drugu bakteriju i sledstveno posle toga gljivicu je uzaludan posao. Naravno da je bolje nemati , ali koliko se secam tog njenog odgvora, suludo je svaku mogucu bakteriju koje imaju obicaj da smenjuju jedna drugu u raznim brisevima , stalno leciti i odlagati zbog toga ostajanje u dr. stanju. Nije nesto mnogo komentarisal odkud takav stav kod nasih doktora, ali ja licno mislim da je to posledica jednog poprilicnog nepracenja savremenih desavanja u medicini i pokusavanja da se pacijenti u 21. veku lece po iskustvima i knjigama pisanim u prethodnom veku.
Hvala na rečima utehe jer stvarno više ne znam šta je normalno,logika kaže jedno a doktori drugo.Nikako da dođem do sterilnog brisa a čeka me VT na jesen.A PIJEM I KORISTIM SVE I SVAŠTA I VIŠE NE MOOOOOOOOOGU DA SE BORIM SA NJIMA!5g se nadmećem sa njima i opet su u prednosti a sve neke koke i kokusi iz debelog creva sad ima i ešerihija i veoma malom broju i sve tako u krug.Da napomenem i supruga koji se takođe utrkuje zajedno sa mnom.Zanimalo me da li bi ....eto pukim slučajem mogla ostati trudna sa tim bakt.izuzimajući ostale faktore.
dundice hvala ti na obaveštenju i rečima utehe.Pogledaću na podforumu da li ima nešto,na googl-nisam našla konkretan odgovor.
dundice hvala ti na obaveštenju i rečima utehe.Pogledaću na podforumu da li ima nešto,na googl-nisam našla konkretan odgovor.
ja sam na brisu, neposredno pre trudnoce, lecila streptokoku. moj doktor je rekao da to nije nista dramaticno, i da nema bojazni za trudnocu. nismo cak ni kontrolni bris pravili posle ture antibiotika, jer sam u medjuvremenu ostala trudna.
sad je sve ok, za neki dan cu u sesti mesec, a bakterije... mozda ih imam idalje, ko zna...
sad je sve ok, za neki dan cu u sesti mesec, a bakterije... mozda ih imam idalje, ko zna...

e drage moje,samo da znate koliko mi je lakše jer su me ubedili da bris mora biti bez ijedne bakterije da bi došlo do trudnoće i do zrdave trudnoće.Sada bih Vas sve onako sestrinski izgrlila.Koje je to opterećenje bilo.Nemamo hlamidiju ,urea i miko i nikada je nismo ni imali a ove ,"koke" kako ih ja zovem se smenjuju a malom broju.Možda Vam zvučim neozbiljno ali od sve muke u šali nalazim spas. Neznam samo kako da ih se oslobodim kad krenem na VT,jer zahtevaju sterilizaciju-nje 

VT-verovatno mislis na vantelesnu
Zavisi gde radis. Moj ti je savet da kad vec znas termin, vec u julu uradite sve briseve i spermokulturu, pa ako nesto ne valja leciti po antibiogramu. Tako ces izbeci da ti se desi odlaganje zbog neke gluposti.
Moj dr trazi da bukvalno svi brisevi budu apsolutno sterilni i kod mene i mm.
Zavisi gde radis. Moj ti je savet da kad vec znas termin, vec u julu uradite sve briseve i spermokulturu, pa ako nesto ne valja leciti po antibiogramu. Tako ces izbeci da ti se desi odlaganje zbog neke gluposti.
Moj dr trazi da bukvalno svi brisevi budu apsolutno sterilni i kod mene i mm.
Da pod VT sam i mislila vantelesna.Već je 4-ti put odložena a tačno još ne znam za koji mesec jer treba da se javim za grupu.Odlagano zbog bakterija tipa,ešerihije i enterokok i sl .Ako sam dobro shvatila iz ranijeg teksta ,kod prirodnog začeća nije uvek sterilna sredina ,što znači i u postupku VT nemora ali se ZAHTEVA,jer da ne bi došlo do infekcije aspiracijom i da ne bi ...pogotovu ešerihija "pojela"podlogu u kojoj se gaji embrion.Mada mi je sve to čudno jer oni obrađuju spermu ,znači odvajaju one "čiste" i najbolje ,a ženu sterilišu pri svakoj intervenciji. Znate šta je sve tu najtužnije za mene,traže se sveži rezultati...ok...i to na početku postupka...SVEŽ PAPIR na kom piše da je ok,a do aspiracije i transfera prođe još koji mesec a do tad se može nakotiti bukvalno svašta!I šta je sada tu normalno i realno.Ne traži se da se ponovi nalaz recimo pred aspiraciju ili sl
Treba da se javim na Betaniju za termin tj grupu,takav je dogovor sa Dr kod koje idem jer sam trebala raditi u februaru ali zbog svega i svačega smo odložile.Ja pripadam još onom starom sistemu.i prijavili smo se za VT još 2007.A što se tiče aspiracije i transfera mislim na sledeće:znači, kad se počinje sa terapiom kontraceptivima trebalo bi da je nalaz čist!(Jer ako nije,kao što je bio slučaj kod mene,odlažu VT sledeći mesec i tako do u nedogled.)Znači od početka terapije do transfera prođe bar mesec ipo a u tom periodu niko ne kontroliše briseve.
Hvala "dr bokica" na savetima!Laktogyn sam pila prošle godine jedno 8 meseci ali ja tu nekog pomaka na bolje nisam imala.Ma valjda će biti dobro.Sada pravim pauzu do početka Avgusta što se tiče svih doktora a onda...u napad.Razni čajevi vaginalete i sl.Treba mi malo odmora od svih nalaza i lekova i svega.