Baby test kaze da nije trudna, ali kolike su sanse da jeste?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
gostgost
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 12, 2007 11:21 pm

Baby test kaze da nije trudna, ali kolike su sanse da jeste?

Post od gostgost »

Ovako, moja devojka ima 17 godina. Poslednju menstruaciju je imala 24. januara. Prvi sex. odnos smo imali 6. februara. Posle toga smo jos nekoliko puta se sexali, sa i bez kondoma. Prilično smo sigurni da joj je devičnjak pukao tek 3 dana pre "termina" za menstruaciju, 18. februara. U početku su joj odnosi bili bolni do pucanja devičnjaka i od tada ne oseća bolove. Pošto joj obično ciklus traje 29 dana (+- 1) trebala je da dobije oko 21. februara, ali ona do danas nije dobila. Sinoc (oko 8 sati) je koristila Baby test i rezultat je bio jedna crta = negativan.
Kolike su šanse da je ipak trudna?
Napominjem da je nekoliko dana bila bolesna bas oko 21. februara, imala temperaturu (2 dana) i kasljala...Drzala je i neku ne-toliko-strogu dijetu. I mogu reci da je sto joj je vise kasnila menstruacije, vise brinula...
Hvala unapred.
:-?
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Kada sam ja prvi put imala odnos i meni je posle toga menstruacija kasnila. Otisla sam kod lekara i on mi je rekao da je to verovatno na nervnoj bazi, kao i da je verovatno doslo ipak do neke blage infekcije.
Posle nekih 10tak dana sam normalno dobila menstruaciju.
Sad sto se testa tice, oni nisu bas potpuno pouzdani. Ja sam nedavno kada sam mislila da sam trudna uradila test i pokazao je negativan rezultat. Tada mi je kasnila meca dan dva. Posle dve nedelje sam ponovo uradila test (najbolje je da se radi ujutru sa prvim urinom) i pokazalo je da sam trudna (sto i jesam, evo beba se vec mrda). Najbolje bi bilo da ode kod lekara (sto pretpostavljam da ipak nece uraditi), ili da ponovi za koji dan jos jednom test.
gostgost
Novi član
Novi član

Post od gostgost »

ali mislim da, ako je trudna, ona je trudna vec 20-tak dana, i da bi se to pokazalo testom. da li se neko slaze?
mali princ
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 13, 2007 3:03 pm

Post od mali princ »

Kao sto Dea rece, dobro je da test uradi sa prvim urinom ujutru, pa da vidite...

Ako je i dalje negativan a ona ne dobija, nije strasno otici kod ginekologa. Sto pre to bolje, posebno ako ne zelite bebu. Onda moze i lekovima da prekine trudnocu, sto rade na GAK-u. Sama procedura je poprilicno bezbolna u ranoj trudnoci.

Ali moguce je i da je napeta, prvi odnos itd, itd...

Samo bez panike, pretpostavljam da ste trenutno u haosu, ali nista nije tako strasno kao sto vama trenutno izgleda...znam iz licnog iskustva...:)

Pozdrav
gostgost
Novi član
Novi član

Post od gostgost »

Novi obrt, izgleda da je dobila menstruaciju na vreme, samo sto je bilo manje krvi i trajala je samo 3 dana (posto su joj obicno obilne menstruacije i traju oko 7 dana nije bila sigurna...pa se raspitala kod doktorke i rekla joj je da moze da se desi da nakon dosta obilnih dodje jedna "lagana" menstruacija...)
Ali ce ipak uraditi ujutru jos jedan test, da budemo sigurni...
Pozdrav.
Odgovori