Antibiotik u trudnoci

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Marissa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 08, 2008 3:11 am

Antibiotik u trudnoci

Post od Marissa »

U urinu mi je nadjena bakterija (veoma malo), doktorica mi je prepisala antibiotik Macrobid (Nitrofurantoin) jer sam ja alergicna na penicilin. U uputstvu za antibiotik stoji da ga ne smeju koristiti trudnice pri kraju trudnoće, ja sam sada u 13-toj nedelji. Doktorica mi je rekla da ja odlucim hoću li uzeti lek ili ne, jer bakterija nema puno ali može kasnije da se poveca broj i da izazove prevremeni porodjaj.
Sada mi je bas teško da to odlucim, da li mi može neko reci nešto više o uzimanju ovog antibiotika u prvom tromesecju trudnoće?
Unapred vam hvala.
Zabrinuta.
gloriamum
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 20, 2007 10:39 pm

Post od gloriamum »

Postoji caj iz biljne apoteke "Josif Pancic" koji se zove:Caj protiv bakterija u mokraci za decu i trudnice".Ako vec nemas previse tih bakterija,nalivaj se tim cajem svakodnevno,pa uradi ponovo analizu.Moj ti je savet da bar do 16-te nedelje ne pijes antibiotik,a posle samo ako moras.U trudnoci sam imala povisene bakterije,ali ne preterano i uz pomoc tog caja sam uspela bez antibiotika.
Marissa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 08, 2008 3:11 am

Post od Marissa »

Ali ja sam u Kanadi..
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Onda probaj velikim kolicinama vode, i "cranberry capsules", ne sok jer on ima dosta secera koji hrani bakterije, nego bas kapsula.
xyz5
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 11, 2007 11:44 pm

Post od xyz5 »

Mozes slobodno da pijes taj lek, i tacno je-ne sme se koristiti samo pri kraju trudnoce.
Inace spada u safe group B, sto znaci da nema nikakvih posledica za fetus.
Evo ti link pa pogledaj http://www.safefetus.com/DrugDetail.asp ... adeId=4325
D.J.
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Apr 14, 2006 2:13 pm

Post od D.J. »

Da li si radila urinokulturu?
Da se zna koja je bakterija...u stvari da li ima patogenih..
Odgovori