Antibiotici u trudnoci

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
tosamja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 13, 2013 11:16 am

Antibiotici u trudnoci

Post od tosamja »

Videla sam vec postove na ovu temu, ali zelim da zapocenem svoju, jer sam koristila cak cetiri vrste antibiotika od samog starta trudnoce.
Naime, utvrdjeno mi je da imam eserihiju koli u brisu, a dr je prepisala terapiju ciprocinal 5 dana, pa baktrim 5 dana i na kraju 4 dana cefaleksin (2x2). Pored toga, vaginalete hloramfenikol 8 dana.
Nakon sto sam skoro zavrsila terapiju, stavila poslednju vaginaletu, a cefaleksin imam da pijem jos danas i sutra, saznajem da sam trudna.
Ocajna sam!
Imam 34 godine, ovo mi je druga trudnoca, s tim sto se i prethodna, pre godinu dana neslavno zavrsila, prolapsom i izazivanjem pobacaja u 21. nedelji. Prezivela sam pravi kosmar!
Kad sam juce videla da je test pozitivan, odmah sam resila da prekinem trudnocu, jer ne bih zelela da rizikujem da dobijem bolesno dete.
Medjutim, procitala sam ovde na forumu, da su cak mnoge zene, isto tako ne znajuci da su trudne, pile antibiotike, i ipak izgurale trudnocu do kraja i rodile zdravu decu.
Svakako danas idem na pregled, i pitacu doktorku za misljenje i savet, verovatno i jos neke doktore, ali zelela sam da mozda i ovde dobijem neki savet ili cujem necije iskustvo.
Pomagajte!
Odgovori