Zanima me upotreba antibiotika u toku trudnoće...
Konkretno je u pitanju prvo tromesečje, 7, 8 nedelja.
A zanima me upotreba ERITROMICINA.
Antibiotici u trudnoći
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Молим &
Ако може неко да ми одговори...
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Nisam lekar, ali sam u 14 nedelji, pa uveliko citam o tome, a mozes i ti, na internetu stvarno svasta moze da se nadje.
Meni su rekli da u prva tri meseca ne pijem nista ali BAS nista. Sto se antibiotika tice, koliko znam u prva tri meseca pravilo uglavnom glasi sve ili nista. Sto bi se reklo ako je lek napravio neku stetu doci ce verovatno do spontanog. Bilo je tamo na listi nekih antibiotika koji su manje stetni, i kao poslednji, doduse malo pod znakom pitanja pomenut je i taj koji tebe muci. Eto ne znam da li sam ti nesto pomogla, ali je bar neki odgovor....
Meni su rekli da u prva tri meseca ne pijem nista ali BAS nista. Sto se antibiotika tice, koliko znam u prva tri meseca pravilo uglavnom glasi sve ili nista. Sto bi se reklo ako je lek napravio neku stetu doci ce verovatno do spontanog. Bilo je tamo na listi nekih antibiotika koji su manje stetni, i kao poslednji, doduse malo pod znakom pitanja pomenut je i taj koji tebe muci. Eto ne znam da li sam ti nesto pomogla, ali je bar neki odgovor....
I ja sam trenutno 14-ta nedelja... Sto se tice eritromicina, navodno moze se piti u trudnoci, mada je preporucljivo ne piti nista ako se ne mora. Ukoliko je infekcija jaka i komplikacije su moguce, na primer urinarna, ipak se antibiotici moraju piti, jer se uvek stavlja zdravlje i zivot majke ispred zivota ploda. Ako je u pitanju neka ginekoloska infekcija, na pr. hlamidijom, za koju se preporucuje eritromicin...ja licno bih sacekala bar da prodju prva tri meseca.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ni Vi niste napisali pitanje kako treba OBJASNJENJE U LJEPLJIVOJ !!!
Je l' vi to pitate za sebe ili za drugaricu ? godine ? zasto uzimate eritromicin ? koja ja dg ? koliko dugo ? da li radjena mikrobioloska kultura pa je taj 'uzrocnik' jedino osjetljiv na eritromicin ? ili je pacijent alergican na penicilin ?...
U zakljucku, eritromicin pripada grupi makrolidnih antibiotika i svi preparati eritromicina osim oblika sa estolatkskom soli je SIGURNO UZIMATI U TRUDNOCI u svim semestrima.
Za Mycu...prva linija terapije za hlamidiju nije eritromicin ! ni u trudnoci niti izvan trudnoce.
Je l' vi to pitate za sebe ili za drugaricu ? godine ? zasto uzimate eritromicin ? koja ja dg ? koliko dugo ? da li radjena mikrobioloska kultura pa je taj 'uzrocnik' jedino osjetljiv na eritromicin ? ili je pacijent alergican na penicilin ?...
U zakljucku, eritromicin pripada grupi makrolidnih antibiotika i svi preparati eritromicina osim oblika sa estolatkskom soli je SIGURNO UZIMATI U TRUDNOCI u svim semestrima.
Za Mycu...prva linija terapije za hlamidiju nije eritromicin ! ni u trudnoci niti izvan trudnoce.
Pozdrav,
ObGyn
ObGyn