Antibiotici u trudnoći

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
goodwill
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 10:38 pm

Antibiotici u trudnoći

Post od goodwill »

Zanima me upotreba antibiotika u toku trudnoće...
Konkretno je u pitanju prvo tromesečje, 7, 8 nedelja.
A zanima me upotreba ERITROMICINA.
goodwill
Novi član
Novi član

Молим &

Post od goodwill »

Ако може неко да ми одговори...
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Nisam lekar, ali sam u 14 nedelji, pa uveliko citam o tome, a mozes i ti, na internetu stvarno svasta moze da se nadje.
Meni su rekli da u prva tri meseca ne pijem nista ali BAS nista. Sto se antibiotika tice, koliko znam u prva tri meseca pravilo uglavnom glasi sve ili nista. Sto bi se reklo ako je lek napravio neku stetu doci ce verovatno do spontanog. Bilo je tamo na listi nekih antibiotika koji su manje stetni, i kao poslednji, doduse malo pod znakom pitanja pomenut je i taj koji tebe muci. Eto ne znam da li sam ti nesto pomogla, ali je bar neki odgovor....
goodwill
Novi član
Novi član

!

Post od goodwill »

Мено је лекар препоручио да користим Еритромицин али такође у исто време пијем и таблете Утрогестон.
MYCA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 09, 2006 1:49 pm

Post od MYCA »

I ja sam trenutno 14-ta nedelja... Sto se tice eritromicina, navodno moze se piti u trudnoci, mada je preporucljivo ne piti nista ako se ne mora. Ukoliko je infekcija jaka i komplikacije su moguce, na primer urinarna, ipak se antibiotici moraju piti, jer se uvek stavlja zdravlje i zivot majke ispred zivota ploda. Ako je u pitanju neka ginekoloska infekcija, na pr. hlamidijom, za koju se preporucuje eritromicin...ja licno bih sacekala bar da prodju prva tri meseca.
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm

Post od obgyn »

Ni Vi niste napisali pitanje kako treba OBJASNJENJE U LJEPLJIVOJ !!!
Je l' vi to pitate za sebe ili za drugaricu ? godine ? zasto uzimate eritromicin ? koja ja dg ? koliko dugo ? da li radjena mikrobioloska kultura pa je taj 'uzrocnik' jedino osjetljiv na eritromicin ? ili je pacijent alergican na penicilin ?...

U zakljucku, eritromicin pripada grupi makrolidnih antibiotika i svi preparati eritromicina osim oblika sa estolatkskom soli je SIGURNO UZIMATI U TRUDNOCI u svim semestrima.

Za Mycu...prva linija terapije za hlamidiju nije eritromicin ! ni u trudnoci niti izvan trudnoce.
Pozdrav,
ObGyn
goodwill
Novi član
Novi član

Post od goodwill »

Izvinjavam se, u pravu ste što se tiče postavljanja pitanja...

29 godina, prva trudnoća je u pitanju, 6. nedelja, lekar je prepisao Eritromicin.
Na ultrazvuku je uočen mali hematom na materici.
Treba da pijem ukupno 6 dana Eritromicin.
obgyn
Stalni član
Stalni član

Post od obgyn »

Jeste li Vi dobili antibiotike zbog hematoma ? ili neke infekcije ? ako je zbog hematoma, antibiotici su potpuno neefikasni, i to smatram nepotrebnom terapijom ! to je terapija bez ikakvog klinickog opravdanja...glupost !
Pozdrav,
ObGyn
goodwill
Novi član
Novi član

Post od goodwill »

Da, zbog tog hematoma koji je uočen na materici.
Iz tog razloga je lekar prepisao Eritromicin.
obgyn
Stalni član
Stalni član

Post od obgyn »

onda ih nemojte piti ! i
Pozdrav,
ObGyn
goodwill
Novi član
Novi član

Post od goodwill »

A da li moze da skodi sto sam pila ovih 4 dana?
Odgovori