Antibiotici i sekret

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
bebimins
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 12, 2006 9:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Antibiotici i sekret

Post od bebimins »

Pozdrav svima,
u procesu sam vantelesne oplodnje (ICSI) i na poslednjem kontrolnom brisu i kod supruga i kod mene je dijagnostifikovana hlamidija. Prvi (i neuspešan, nažalost) pokušaj VTO-a smo imali u martu ove godine, pre toga su brisevi bili u redu. Nikada nismo imali hlamidiju, mada se redovno kontrolišemo više od tri godine. U početku je postojala ureaplazma, koju smo izlečili antibioticima i više nije konstatovana. Potpuno nam je nejasno odakle sada hlamidija, al' od lupanja glavom o zid malo vajde :roll:

Kao terapiju, u klinici za vantelesnu oplodnju smo dobili: Sumamed tbl. (prvo veče 1000mg, naredna dva dana 2x500mg), zatim Ciprocinal (10 dana 2x500mg). Poslednja tri dana sam koristila Kanesten vaginalete, na veče po jednu. Terapiju sam završila pre sedam dana, ali još uvek primećujem pojačan sekret. Trenutno sam na terapiji Suprefaktom (0,5 dnevno), Dexason 1x0,25 mg, Bromokriptin 2x2,5mg (postojanje prolaktinoma), Aspirin 1x100mg + vitamini i folna kiselina. Budući da krajem sledeće nedelje počinjem sa III fazom stimulacije (gonadotropini), mogu li probati da i dalje koristim vaginalete ili je pojava sekreta normalna?

Očekujem da ću za par dana izvršiti kontrolni bris cervix-a, pa bih volela da budem ok, koliko je moguće...

Lep pozdrav i puno hvala!
Shmizla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 14, 2007 3:04 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Shmizla »

pa ne mozes biti sigurna,osim ako ne uradis bris...ali ono sto sigurno pomaze,ili bar ne moze da skodi je da korigujes ishranu...

antibiotici uticu cesto na pojavu kandide,zato su ti preventivno dali canesten....ukoliko se ona javila i pored canestena pokusaj bar da pijes sto vise ab ili viva jogurta,unosi sto vise vlakana,a smanji unos secera i slatkisa jer oni pogoduju razvoju kandide...a i voce jedi u umerenim kolicinama...mozes se spolja malo ispirati i kamilicom ukoliko imas svrab... meni je to pomoglo ! sa srecom !
Odgovori