u procesu sam vantelesne oplodnje (ICSI) i na poslednjem kontrolnom brisu i kod supruga i kod mene je dijagnostifikovana hlamidija. Prvi (i neuspešan, nažalost) pokušaj VTO-a smo imali u martu ove godine, pre toga su brisevi bili u redu. Nikada nismo imali hlamidiju, mada se redovno kontrolišemo više od tri godine. U početku je postojala ureaplazma, koju smo izlečili antibioticima i više nije konstatovana. Potpuno nam je nejasno odakle sada hlamidija, al' od lupanja glavom o zid malo vajde

Kao terapiju, u klinici za vantelesnu oplodnju smo dobili: Sumamed tbl. (prvo veče 1000mg, naredna dva dana 2x500mg), zatim Ciprocinal (10 dana 2x500mg). Poslednja tri dana sam koristila Kanesten vaginalete, na veče po jednu. Terapiju sam završila pre sedam dana, ali još uvek primećujem pojačan sekret. Trenutno sam na terapiji Suprefaktom (0,5 dnevno), Dexason 1x0,25 mg, Bromokriptin 2x2,5mg (postojanje prolaktinoma), Aspirin 1x100mg + vitamini i folna kiselina. Budući da krajem sledeće nedelje počinjem sa III fazom stimulacije (gonadotropini), mogu li probati da i dalje koristim vaginalete ili je pojava sekreta normalna?
Očekujem da ću za par dana izvršiti kontrolni bris cervix-a, pa bih volela da budem ok, koliko je moguće...
Lep pozdrav i puno hvala!