Moja prica je sledeca. Vec godinama se lecim od PCOS, tj pijem anti bebi pilule vec 5 godina. Zadnju menstruaciju sam dobila 3. avgusta. I po pravilu sam trebala da pocnem da pijem novu kutiju pilula, koju sam zaboravila da kupim, pa sam to ostavila za sledecu nedelju kad sam to opet zaboravila. Trece nedelje sam se setila i kupila. Pocela da pijem i pila dve nedelje, i onda prestala iz nebitnih razloga. I sad tri nedelje kasnije saznajem da sam u drugom stanju. S obzirom da sam mogla da ostanem trudna u proteklih mesec i po dana, a da nemogu da tvrdim sa sigurnoscu da li je to pre uzimanja ili posle prestanka uzimanja tableta. Moje pitanje se odnosi na to da ukoliko sam ostala u drugom stanju i onda uzimala tablete, kako to moze da se odrazi na plod i kakve posledice to moze da ima? Takodje me interesuje da li je trudnoca mogla da nastane od prestanka pijenja pilule, od tad je proslo 3 nedelje, i da li je to vec moglo da se reflektuje kroz pozitivne rezultate urina i krvi.
Inace to se sve odigrava danas, tako da vec sutra idem kod lekara ali sam nestrpljiva za odgovor.
Mozda je bitno da napomenem da sam i pre imala slicne pauze u uzimanju pilula cak i duze(po preporuci lekara) i da sam za to vreme isto imala nezasticene odnose i da su testovi na trudnocu bili negativni. Inace moja bolest se manifestuje time da ukoliko ne pijem hormone ne dobijam uopste menstuacije, to mi je objasnjeno izostankom ovulacije i postojanjem PCOS sindroma. Tako da ja godinama zivim u zabludi da necu moci da ostanem u drugom stanju bez pomoci lekova. I sad sam skroz zbunjena i uplasena jer ja zaista zelim tu trudnocu.
Jedino sto me tesi je to sto sam na nekom postu procitala
Zaista bi mi znacio bilo kakav odogovor.
[quote][/quote] Ako se trudnoca desi dok je zena na piluli, NIJE DOKAZANO NIKAKVO STETNO DEJSTVO NA EMBRION / FETUS, tako da je svaki komentar ili istrazivanje na ovu temu od strane ginekologa neosnovano.
Zaista bi mi znacio bilo kakav odgovor.
anti bebi pilule u trudnoci
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm
Ne znam odgovore na sva tvoja pitanja, ali znam da ako se prestane sa pilulama, veoma brzo nakon toga su velike sanse da se zatrudni. Ne znam koje pilule pijes ali cudno mi je to da si odlagala na nedelju dana i onda posle 3. pocela da pijes. Jer ako se pravi pauza, pocinje da se pije od prvog dana menstruacije