ANEMIJA U TRUDNOCI

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Marija P
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 17, 2013 12:39 pm

ANEMIJA U TRUDNOCI

Post od Marija P »

Treba mi savet,ako neko zna ili ima slican problem,molim da mi pomogne u resavanju.U cetvrtom mesecu trudnoce sam i anemicna sam.
RBC 3,34
HGB 105
HCT 0,304
GVOZDJE mi je 19,9
Na koji nacin da popravim krvnu sliku,sta da jedem ili pijem?
Hvala na vremenu i savetima,doktorica mi je rekla da je to teska anemija i da to moram pod hitno da resim,zato molim HITAN savet :(
Djumbir
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 15, 2012 12:15 pm

Re: ANEMIJA U TRUDNOCI

Post od Djumbir »

Pokusaj sa koprivom ili se obrati clanu zli doktor,meni je dosta pomogao sa savetima. :wink:
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

А да ли је докторица рекла како хитно да решиш тешку анемију?
Marija P
Novi član
Novi član

Post od Marija P »

aa_aca napisao:А да ли је докторица рекла како хитно да решиш тешку анемију?
Pa nije,pojacala mi je tablete od kojih imam tvrdu stolicu...i to je sve.Ne znam sta da radim posto mi organizam ne usvaja gvozdje ali kaze da moram to pod hitno da resim posto cu imati posledice i ja i beba.Malo sam uplasena i totalno nestrucna po tom pitanju. Hvala :wink:
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Не разумем каква је то стручна будала која ти каже да под хитно решиш проблем и не даје ти решење?!?!?!

Него мени то твоје гвожђе делује у реду. Које су референтне вредности на папиру на коме си добила своје анализе?
Marija P
Novi član
Novi član

Post od Marija P »

Gvozdje je od 7 do 28 a kod mene je 19,9,sto je super ali mi opet dala da pijem gvozdje,samo mi pojacala dozu :o Do kraja cu da crknem od previse gvozdja :lol:
RBC 3,86-5,08 kod mene 3,34
HGB 119-157 kod mene 105
HCT 0,365-0,470 kod menr 0,304
Inace sam na pocetku bila anemicna pa mi je ubacila gvozdje i mamavit.Sada je nalaz jos gori :roll: nista se nije popravilo.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

И откуд је то тешка анемија?! Свашта!!!

Батали то гов** од гвожђа. Узми оно које ја користим. Одлично је. Имаш опис на мом сајту, а ево ти и овде доле. Треба ти и добар витамин Ц и фолна киселина. Све имаш у Панспорту и сличним радњама које продају препарате за спортисте.

Slika Slika
Marija P
Novi član
Novi član

Post od Marija P »

Izgleda da me samo bzvz isprepadala,a :( ?Pijem i vitamin C i folnu kiselinu vec 2 meseca i nista bolje.Krvna slika losija od prethodne :(
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Могу да се кладим да пијеш и лоше гвожђе и лош витамин Ц. Шта пијеш?

Узми препарате које и ја користим. Додај још магнезијум и цинк. Погледај на сајту. Не знам шта још треба да додаш с обзиром на то да си трудна.

Од гвожђа не може да порасте број црвених крвних зрнаца. Како проводиш време, радиш ли и да ли се крећеш по ваздуху? Имаш ли каквих зрачења око себе у стану и где проводиш време?
gloria2
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 3:05 pm

Post od gloria2 »

Probaj sa ampulama tothema,ako i to ne uspe,znači da ti organizam ne prihvata veštačko gvožđe.Imala sam taj problem,sa svojom ćerkom,njoj je pomogao sok od sveže rendane cvekle,svaki dan i ako možeš da nađeš konjsko meso.
Bojana2311
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 19, 2012 11:14 pm

Post od Bojana2311 »

Ja sam u trudnoci zvakala tabletice Ferrum Sandoz, i nista, hemoglobin je na kraju trudnoce bio 99. Ostalo isto kilavo..zato je bebi na rodjenju hemoglobim bio 150. Medjutim, sada je on malokrvan, pa sada on pije sirup Ferrum Sandoz, mnogo vitamina C, pre svega iz kivija, narandze, limuna, dalje spanac, brokoli, sumski med.
Mogu da ti preporucim da i ti najvise putem ishrane unosis dosta vitamina c, cvekle, limuna, suve kajsije, suve sljive, sok od kupine, evo sad ce i zelenisi da se pojave.
Mislim da beba nije ugrozena, jer je sve gvozdje povukla od tebe. Smanji malo unos mlecnih proizvoda jer oni isto "vuku" gvozdje..

Toliko od mame, koja je u trudnoci kuburila sa gvozdjem, sve najbolje, pozdrav :)
Marija P
Novi član
Novi član

Post od Marija P »

I ja koristim Ferrum Sandoz i obican vitamin C.Jedem dosta voca,pomorandze najvise,jela sam cak i konjsko mesi i uzasno je :( kao da jedem neku babu od 100 godina :lol: Zivim pored reke,ne radim ali se krecem,svaki dan setam,aktivna sam i jedino me zraci komp :) Pojacacu zelenise,cveklu,koprivu....od sljiva mi je vise muka :cry: Hvala na savetima,nadam se da cu popraviti krvnu sliku,posto doktorica kaze da ce mi beba ostati mala ako nesto ne promenim :(
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Промени бар витамин Ц и убаци фолну киселину.
Bojana2311
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 19, 2012 11:14 pm

Post od Bojana2311 »

I, Marija, promeni doktorku, ako mozes :) ne vidim sta dobro moze da donese tako negativna doktorka. Ja sam promenila doktora koji mi je govorio sledece "Sada je sve u redu, ali ne znaci da ce biti tako i sledece nedelje!" Hvala lepo na takvim recima. Bitno ti je pozitivno razmisljanje, to je sve. Malokrvna si, to je normalno u trudnoci, beba sve uzima sebi, zato nam i zubi propadaju, jer uzimaju kalcijum, mislim - to je normalno, zato i treba srediti zube pre, i lakse intervencije za vreme trudnoce, kao i posle porodjaja. Jeste drugo stanje, ali nije bolesno stanje, to je razlika...
Samo pozitivno, i bice sve u redu :)
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Да ли онда треба уносити додатне дозе калцијума?
Odgovori