Imam problema sa aknama i neredovnim ciklusom vec 7 godina a imam 22. godine. Pocela sam da uzimam Yasmin na svoju ruku i sto se tice ciklusa sve je u redu, ali sto se tice akni ne pomaze. Uradila sam test hormona, posto ga nikad pre nisam radila, da vidim da li je baza ovih problema u hormonima. Test je uradjen 14. dana ciklusa u 9h ujutru i koristila sam Yasmin (2. mesec koriscenja). Bila bih veoma zahvalna kad bi mi neko mogao da protumaci ove rezultate:
Estradiol (e2): 14.01
Testosteron: 0.298
Progesteron: 1.17
Prolactin: 440.9
LH: 8.27
FSH: 3.70
Hvala!
Analiza zenskih hormona
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Dec 13, 2008 11:30 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Analiza zenskih hormona
FSH I LH se rade trećeg dana ciklusa, estradiol 3. i 11., progesteron 21. dana ciklusa a prolaktin bilo kada u vreme ciklusa samo ne nekoliko sati nakon budjenja.
Hormoni se rade kada se ne uzima kontracepcija jer pilule inaktiviraju jajnike pa se onda ne može videti da li postoji problem ili ne.
Hormoni se rade kada se ne uzima kontracepcija jer pilule inaktiviraju jajnike pa se onda ne može videti da li postoji problem ili ne.
meni su onda pogresno rekli u laboratoriji da uradim test (svih tih) hormona 14. dana i rekla sam im da sam na Yasminu ali nista me nisu upozorili...
Hvala Mejvis na tvom odgovoru... i izgleda da cu onda ponovo morati da uradim ovaj test i da dam pare po drugi put...

Hvala Mejvis na tvom odgovoru... i izgleda da cu onda ponovo morati da uradim ovaj test i da dam pare po drugi put...

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Dec 13, 2008 11:30 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ništa sada, kada završiš sa kontracepcijom lepo kod doktora pa neka ti on da da uradiš hormone. Samo pazi nisu ni oni svi ok, hormoni se rade ovako kako sam ti napisala u predhodnom mailu i svaki ukazuje na mogući neki problem. Inače prolaktin ti je u redu i to ne moraš ponvo da radiš.