Pozdrav svima
Dobili smo analizu spermica i cini mi se totalno porazno...
Volela bih da pogleda neko ukoliko ima slicnih iskustava i da podeli svoje iskustvo sa nama i eventualno nam da neke smernice
Volumen 2.9 ml (ref.vr. vise od 2)
Ph vise od 8 (ref,vr. vise od 7.2)
Boja normalna
Viskoznost normalna
Broj spermica 0.9 G/L(ref. vr. vise od 20)
Ukupan broj 2.6 Mio (ref.vre vise od 40)
Broj progresivnih 1 Mio
Leukocita 0.1 (ref.vr. manje od 1)
Broj brzo progresivnih 0%
Broj sporo progresivnih 39% (ref. vre. brzi+spori>50)
Lokal 5%
Immotil 56%
Vitalnost 56% (ref.vr. preko 50%)
Aggiutina-jonen 0% (ref.vr. manje od 5)
MAR-Test lgG 6% (ref.vr. manje od 50)
MAR Test lgA 2% (ref. ve. manje od 50)
Morfologija sperme
Normalne forma 1% (ref. vred. >14)
Defekti glave 99%
Defekti sredine 56%
Defekti repa 34%
Zytoplasma tropfen 0%
Ukupno defektnih 189%
Teratozoospermieindex 1.91
Dijagnoza
Kryptozoospermie, Asthenozoospermie, visok nivo Teratozoospermie
33% spermica ima zaokruzen repic
Ovi rezultati su bili na nemackom pa sam ih mozda malo nespretno prevela...
I sama vidim da su rezutati grozni ali me interesuje da li je neko imao slicno iskustvo?
Da li moze ovo nekako da se promeni i poboljsa?
Nesto su nam rekli da ovakvi rezultati mogu da budu posledica nedovoljnog unosa tecnosti... (mozda nas samo tese)
bilo kakav komentar bi mi dbro dosao...
hvala
analiza spermograma, da li mozda neko zna?
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
Nikolina35
- Aktivan član

- Pridružio se: Sre Maj 02, 2007 6:24 pm
Gde si radila spermogram? Ako je rađeno u državnoj instituciji, i još samo jednom, i te kako umeju da fušeraje, dakle, uopšte ne mora da bude realno da su loši, čak šta više. Treba proveriti i odraditi negde kod privatnika u svakom slučaju. Za rezultate se ne razumem... U slučaju da je spermogram loš, znam jedino dve stvari koje je dobro uraditi: da suprug pije vitamin E, i da zauvek zaboravi uzak veš, neka nosi šire bokserice.
Hvala ti Nikolina35
Analiza je radjena negde u Svajcarskoj u privatnoj laboratoriji, na jednom od bezbroj sluzbenih puteva moga muza. Apstiniracemo ove nedeje i u cetvrtak odraditi ponovo spermogram i kulturu i proveriti njegove hormone, a u utorak sledece nedelje cemo kod urologa. Zakazala sam kod doktorke Vinke u TTC.
Izabrala sam lab na Novom BGd u Goce Delceve, deluju mi profesionalno i blizu su nam
Ne znam mnogo o ovome pa se mlatim danima po netu pokusavajuci da saznam sto vise
Analiza je radjena negde u Svajcarskoj u privatnoj laboratoriji, na jednom od bezbroj sluzbenih puteva moga muza. Apstiniracemo ove nedeje i u cetvrtak odraditi ponovo spermogram i kulturu i proveriti njegove hormone, a u utorak sledece nedelje cemo kod urologa. Zakazala sam kod doktorke Vinke u TTC.
Izabrala sam lab na Novom BGd u Goce Delceve, deluju mi profesionalno i blizu su nam
Ne znam mnogo o ovome pa se mlatim danima po netu pokusavajuci da saznam sto vise
JZM,
obzirom da su ti u TTC-u zakazali za utorak, to je dan kada se kod njih rade spermogrami.
Ako vec imas jedan, nemoj bezveze da se stresirate ponovo oko toga, ako bude potrebno uradicete ga tog dana kod njih. Samo neka apstinira 3-4 dana.
Rezultat je gotov za sat vremena.
Misdlim da ce vam dr Vinka reci bez zavlacenja kakve i kolike su vam sanse.
Pozdrav
obzirom da su ti u TTC-u zakazali za utorak, to je dan kada se kod njih rade spermogrami.
Ako vec imas jedan, nemoj bezveze da se stresirate ponovo oko toga, ako bude potrebno uradicete ga tog dana kod njih. Samo neka apstinira 3-4 dana.
Rezultat je gotov za sat vremena.
Misdlim da ce vam dr Vinka reci bez zavlacenja kakve i kolike su vam sanse.
Pozdrav