Mojoj sestri treba polovinom maja da rade amniocentezu i receno joj je da uzorak treba da se nosi u Novi Sad na analizu! Interesuje me da li je moguce da niko u BGD ne moze to da odradi! Trudnoca se vodi u Visegradskoj - znaci sve ide redovnim postupkom, pa mi je prosto neverovatno da Klinicki Centar Srbije nema kapacitete u BGD za ovako vazne analize.
Hvala unapred.
Amniocenteza - da li se analiza radi i negde u BGD?
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Apr 01, 2006 4:14 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Ja sam radila amnio prosle godine. E, ovako, u BGD se radi amnio u dva instituta besplatno (valjda) - institut za majku i dete i Institut za genetiku ili tako nesto. Problem je sto treba zakazati maltene pre trudnoce!!! 
Onda sam se raspitala i prosle godine je jedino "Jevremova" radila amnio i sve stale centeze. Preporucila bih njih iz razloga sto centezu rade priborom za jednokratnu upotrebu (kao na Zapadu) za razliku od nasih dragih instituta koji rade onom igletinom koja se sterilise (a tu nije totalna asepsa!). Plus, ovom iglom (kod privatnika) se inace radi spinalna punkcija pa je izuzetno tanka i , verovali ili ne- TOTALNO ME NISTA NIJE BOLELO

Onda sam se raspitala i prosle godine je jedino "Jevremova" radila amnio i sve stale centeze. Preporucila bih njih iz razloga sto centezu rade priborom za jednokratnu upotrebu (kao na Zapadu) za razliku od nasih dragih instituta koji rade onom igletinom koja se sterilise (a tu nije totalna asepsa!). Plus, ovom iglom (kod privatnika) se inace radi spinalna punkcija pa je izuzetno tanka i , verovali ili ne- TOTALNO ME NISTA NIJE BOLELO

-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Apr 01, 2006 4:14 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Mislim ali ne tvrdim da ovi u "Jevremovoj" imaju lab koji vrsi analizu jer m i je na nalazu bio potpis nekog njihovog dr, ili mi se samo cini. Na insitutima se uzorak uzima i obavezno salje u NS - tamo je zvanicna laboratorija (jedina valjda). To nosenje materijala nema veze, ako je ok, onda JE OK. Ne moze da se "zarazi", a i sa druge strane nekako imam utisak da mislite da je samo BG merodavan?! Da li je to u pitanju (bez ljutnje) ili cisto mislite da je opasno da materijal putuje do NS? Pozdrav i drzim fige!