Amenoreja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
XYZ
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 02, 2005 11:29 am

Amenoreja

Post od XYZ »

Imam 38 g, nisam radjala. Pre godinu i po pila sam tabletu "dan posle". Nakon toga, mesecima nisam dobijala menstruaciju. Bila sam kod ginekologa, uradila sve preglede i doktorka je konstatovala "da ne zna zasto jajnici ne rade". U materici je bilo nakupljene krvi i nekoliko puta se desilo da prilikom seksualnog odnosa krvarim. Doktorka me je uputila da radim i hormonske testove i oni su svi bili uredu (doduse, na donjoj granici). Nekoliko meseci sam izazivala menstruaciju endometrilom i tad sam je dobijala normalno, trajala je normalno. No, cim ih ne pijem, opet ne dobijem.
Napominjem da imam stalnog partnera i uredan seksualni zivot, da nisam ni od cega bolesna, da mi je laboratorisjka analiza krvi i urina uredu.

Sigurna sam da mi je od one pilule nastao hormonski haos u organizmu, ali to vec predugo traje (godinu i po, i za sve to vreme samo sam jednom dobila bez pomoci endometrila).

Ima li neki ginekolog savet sta bi jos trebalo da uradim, tj. kako da resim ovaj problem?
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

postavite pitanje na koji je preporuceno u prvom topiku "kako postaviti pitanje na forumu ginekologija ?" i napisite mi koje ste hormonske testove uradili i sta je pokazao pregled i ultrazvuk.
Pozdrav
SnezanaR
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 25, 2005 1:42 pm

Post od SnezanaR »

Ok, HVALA, sutra postavljam pitanje kako treba, a i ponecu analize sa sobom da ih prepisem.

Hvala.
Odgovori