Amenoreja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Black_cat
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 10, 2005 11:29 am

Amenoreja

Post od Black_cat »

Imam problema sa povremenim izostankom menstruacije. Svesna sam zbog čega dolazi do ovoga - aktivno se bavim sportom i svakodnevno sam pod fizičkim naporima. Pri tome sam vrlo često na posebnoj, redukovanoj ishrani pri čemu gubim na telesnoj težini veoma brzo. Iz tih razloga dešava se da i po 3-4 meseca nemam menstruaciju. U principu, ovo mi ne smeta ali me zanima da li postoje dugoročne, nepovoljne posledice ovoga. Moj ginekolog mi je objasnio da do trajnih, loših posledica ne mora doći, i da će se ciklus stabilizovati čim prestanu fizički napori i čim se reguliše telesna težina (znači, kada odlučim da se smirim, prekinem sa naporima i recimo zatrudnim - verovatno neće biti nikakvih zdravstvenih problema).
Želela bih da čujem i drugo mišljenje. Unapred hvala.
patraskovic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Apr 27, 2005 3:04 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od patraskovic »

Pozdrav drugarice,imamo isti "problem".I ja ne dobijam redovno i ako sam izlozena fizickom naporu ili nekoj terapiji-izgubim ciklus !
U principu problema nemam,bas nikakvih.Imam decaka od 4 god. i sada sam trudna 5 meseci.
Znaci evo sta mi se dogodilo - izostanak ciklusa, ja ne marim zato sto je to kod mene normalno,odlazim kod ginekologa i op 15 nedelja trudnoce !
U principu sve je to super ali moglo je biti "svasta",svhatas, ne znas da si trudna i ...Moj savet je da redovno koristis testove na trudnocu - ne opustaj se u tom smislu !
Black_cat
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 10, 2005 11:29 am

..

Post od Black_cat »

Pozdrav!
Za trudnocu ne brinem - ugradila sam spiralu. Brinem jedino da ne bude posledica kada jednom reshim da ostanem u drugom stanju. Inache mi ne smeta - naprotiv, prilichno je lakshe bez PMS-a, bolova, krvarenja, ulozhaka..
Odgovori