adnexitis chr

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
dzd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 06, 2006 2:28 pm

adnexitis chr

Post od dzd »

Kako izlijeciti adnexitis chr? Da li uopce postoje medicinski ili prirodni lijekovi?

Kod svakog posjeta ginekologu, a konsultovala sam ih vise, oni se ne cine pretjerano zabrinuti i ne daju nikakvu terapiju. Objasnjenje - 80 % zena ima adnexitis (?!)

Poznato mi je da usljed takve upale moze doći do komplikacija, a osim toga ta konstantna bol pri najmanjoj hladnoci uzasno iritira.

Da li ima pomoci?

Pozdrav i hvala na bilo kakvim informacijama...
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

postavite pitanje kao u ljepljivoj sa posebnim osvrtom na slijedece...
- od kada imate bolove u donjem dijelu stomaka ?
- da li su konstantni ili se pojavljuju ponekad ?
- da li imate bolne menstruacije ?
- da li prilikom seksualnog odnosa osjecate bol i gdje ? ( na ulazu u vaginu, duboko u karlici ?)
- da li imate bolne defekacije ( stolice )?
- da li je javljanje bola povezano sa nekom fizickom aktivnoscu ? npr.dizanjem terata...
- sta Vam pomze kada imate bol...odmaranje ? lijekovi i koji ?

Niste cak napisali ni koliko imate godina...
Pozdrav,
ObGyn
dzd
Novi član
Novi član

adnexitis chr

Post od dzd »

Hvala Obgyn, kako sam novi clan nisam primjetila instrukcije na ljepjivoj, pa ponavljam pitanje kako slijedi:
Imam 28 godina, posao je vezan za kancelariju, bez trudnoca i abourtusa. Do sada sam dva puta liječila urinarnu infekciju E.coli i Trichomonas vaginalis, a često se javlja Colpitis pa sam koristila kremu Klimicin, te vaginalete Geonistin i Plymicol. Zadnja odnedavna dijagnoza je adnexitis chr desnog i lijevog jajnika i na Papa testu candida.Zbog ponovljnog colpitisa koristim Geonistin. Nemam alergije na lijekove. Radila sam test na Clamidiju i mikoplasme, negativan je.
Što se tiče tegoba koje osjecam, vec drugu godinu mi se javlja isti problem tupi bolovi najprije kod lijevog jajnika, a odnedavno i na desnom. Primjetila sam da je povezano sa promjenom temperature na hladno, ljeti tegobe obicno ne osjecam. Uglavnom kada se bolovi jave svakodnevni su. Menstruacije su ne tako bolne možda samo prvi dan, u granicama normale, a prilikom seksualnog odnosa ne osjecam bol niti kad imam stolicu. U zadnje vrijeme osjecam neku natečenost na lijevoj strani kad podignem lijevu nogu. Uglavnom mi direktno zagrijavanje donjeg dijela pomaže. Doktori su mi uglavnom preporucavali tople kupke, ali njih zbog E.coli izbjegavam...
Zahvaljujem vam na strpljenju i srdacni pozdravi!
DzD
dzd
Novi član
Novi član

Post od dzd »

Samo kratko podsjecanje za Obgyn . Pretrazila sam i sve postove na ovu temu, dosta se spominje adnexitis ali niko konkretno ne objasnjava da li je lijecenje moguce i kako?
Cula sam da tople kupke pomazu i Chimoral forte ali u pocetnom stadiju...
Odgovori