adenocarcinom jajnika
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
adenocarcinom jajnika
Supruga ima 40 god,operisana je pre 10 dana u GAK Visegradska,gde joj je uradjena HYSTERECTOMIAM TOT. uradjena je Histopatoloska analiza i dijagnoza je Adenocarcinoma jajnika.Trazeno je da se uradi i Imunohistohemijska analizaHP preparata. Klinicka dijagnoza je Ca ovarii st.IIIc.Da li ova klinicka dijagnoza oznacava gradus?Treba mi i informacija sta sme, a sta ne sme da se unosi putem hrane i pica kao i koji se vitamini preporucuju.Pozz.
moja mama se operisala od toga istog karcinom pre tacno 7 godina, kod nje je bio IIIb faza metastaze.
uklonili su i plucnu maramicu, nesto i sa dijafragme i sa creva.
prosla je sve vrste terapija.
mi smo joj nabavljali razne knjige, pa je jedno vreme jela na jedan nacin, pa na drugi, itd. tj bez mesa, pa samo sirovo povrce i zitarice koju su proklijale, pa makrobiotika, pa kineske i japanske alge, itd. moj tata se stalno svadjao sa njom zbog toga. to ju je iscrpljivalo, pa se vracala na normalnu ishranu.
danas ona kaze: sve zene sa kojim je lezala u vreme dok je primala terapiju, a mnoge su bile blazi oblik i manje je bilo zahvaceno nego kod nje, a koje su bile na makrobiotici su umrle.
ja sam laik, ali dok sam nesto pretrazivala an internetu, sam dosla do podatka da postoji neki skener u madjarskoj koji detektuje tumorsko tkivo manjih dimenzija od obicnih skenera, a princip rada je: popije se zasecerena voda, pa kao tumor prvi uzima secer i na osnovu toga buja. malo glup opis, ali prvo bih izbacila slatkise, a ostalo sve umereno.
i sa vitaminima treba biti obazriv i piti ih samo u dogovoru sa lekarom.
uklonili su i plucnu maramicu, nesto i sa dijafragme i sa creva.
prosla je sve vrste terapija.
mi smo joj nabavljali razne knjige, pa je jedno vreme jela na jedan nacin, pa na drugi, itd. tj bez mesa, pa samo sirovo povrce i zitarice koju su proklijale, pa makrobiotika, pa kineske i japanske alge, itd. moj tata se stalno svadjao sa njom zbog toga. to ju je iscrpljivalo, pa se vracala na normalnu ishranu.
danas ona kaze: sve zene sa kojim je lezala u vreme dok je primala terapiju, a mnoge su bile blazi oblik i manje je bilo zahvaceno nego kod nje, a koje su bile na makrobiotici su umrle.
ja sam laik, ali dok sam nesto pretrazivala an internetu, sam dosla do podatka da postoji neki skener u madjarskoj koji detektuje tumorsko tkivo manjih dimenzija od obicnih skenera, a princip rada je: popije se zasecerena voda, pa kao tumor prvi uzima secer i na osnovu toga buja. malo glup opis, ali prvo bih izbacila slatkise, a ostalo sve umereno.
i sa vitaminima treba biti obazriv i piti ih samo u dogovoru sa lekarom.