acidi borici

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
vagica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 13, 2006 8:45 pm

acidi borici

Post od vagica »

koliko dugo se smeju koristiti obloge od ovog 3% rastvora borne kiseline?

vec mesec dana imam svrab i peckanje vagine (spolja i unutra). ako bude bilo potrebe, opisacu pocetak javljanja simptoma, tok terapije (koja jos uvek nije sasvim zavrsena) i sve sto me snaslo.

od pocetka, po savetu ginekologa, bez prestajanja vec 20 dana, stavljam obloge (mrezasti ulozak+acidi borici). kako mi simptomi nisu nestajali, prestala sam da stavljam obloge od subote (samoinicijativno), i od tada mi se peckanje smanjuje.

danas sam dobila, analize se obustavljaju do prestanka menstruacije, a gin. mi je rekla da nastavim sa acidijem i u toku ciklusa.

plasim se da ce mi se tegobe opet vratiti, tj. pojacati zbog tog rastvora, a opet, nisam sigurna da li su se pocele smanjivati zato sto ga vec 2-3 dana ne "konzumiram".

molim vas za misljenje, savet, iskustva, bilo sta...

HVALA DO NEBA!!
vagica
Novi član
Novi član

Post od vagica »

smrc, smrc... pa zar niko...?
ackakukić
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 31, 2006 3:38 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od ackakukić »

Ćao,možeš da koristiš koliko hoćeš ja sam stavljala,ali sam posle toga mazala Daktanol kremu i više mi je pomogla.
vagica
Novi član
Novi član

Post od vagica »

najlepse hvala na odgovoru!!

ja i dalje nista ne koristim, pa ni acidi.
sutra idem ginekologu jer sam danas podigla rezultate brisa vulve i vaginalnog brisa. tananana: streptococcus haemolyticus (veliki broj) :(

procitala sam sve teme u kojima se pominju streptokoke, ali mi jos uvek nije jasno:
-otkud mi one u velikom broju?! (imam 25 god., decka, prvog i jedinog, uvek kondomi...)
-koliko su opasne?
-zasto se vracaju?
-itd.,itd....

izvinjavam se zbog ove digresije (jer tema je acidi borici), ali ako neko ovde zaluta, a pri tom ima iskustva sa streptokokama i volje da iskustva podeli sa mnom, bas bi me obradovao (moze i na pm).

hvala jos jednom
ackakukić
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 31, 2006 3:38 pm
Kontakt:

Post od ackakukić »

ćaos,
ja sam imala veliki broj tih bakterija i sećam se da sam pila čaj od ovsa i uvin u velikim količinama .Nestale su i nikada se nisu vratile,ja neznam možda postoje i neki antibiotici pa da se lečite oboje ,ali ja sam uspela sa čajevima čak su mi i prošle upale neke koje sam imala.Pij čajeve i koristi ovaj Daktanol pa ćeš videti za deset dana kako će biti.
acida boric (ili kako se već zove) je za čuvanje neke rane od infekcija koliko ja znam,i postoji krema borogal, ...Možeš čak i da izbaciš skroz iz upotrebe jer nije baš tolko delotvoran
vagica
Novi član
Novi član

Post od vagica »

jos jednom HVALA!!

uskoro krecem na stud. polikliniku, pa cu javiti kakva mi je terapija, a planiram i da ispitam doktorku o streptokokama, pa ukoliko bude imala strpljenja da mi odgovori, mozda bih mogla da otvorim novu temu: "streptokoke: pitanja, odgovori, iskustva".

ja sam zaista puno toga naucila zahvaljujuci ovom forumu.
bas se radujem sto postoji (kad vec mora :( ).

poZDRAV!!
neznam
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Sep 06, 2006 1:10 am

Post od neznam »

E ljudi koja acidi borici 3% treba da se koristi za ispiranje glansa, posto ima da se kupi neka u maloj bocici - pise acidi borici soultio - borna voda a ima i neka u velikoj boci koja je STERILNA????
boni78
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jun 13, 2006 10:36 am

Post od boni78 »

mislim da pod tim sterilna misle na rastvor za oci!
neznam
Stalni član
Stalni  član

Post od neznam »

verovatno je tako... A da li acidi borici moze da utice na kozu, recimo pojavio mi se nekakav osecaj kao da me konstantno blago pece glans, al nekako iznutra (uretra) i nekako je osecaj ne prijatan da li to moze da bude od toga a inace mi crvenilo smiri, mada ako prestanem da koristim opet se javi.... sve mi je to nekako cudno ne znam sta vise da radim....
neznam
Stalni član
Stalni  član

Post od neznam »

POMAGAJTE, primetio sam da kad sam pio alkohol uretra je pocela da me pece(zari) nakon 2 - 3 mokrenja... Sta je ovo i kakve veze alkohol ima sa tim?>???????????????(sutradan se ovo smirilo al i dalje imam neki chudan osecaj, ne mogu da definisem, kao blago zarenje) Help, svaki savet je dobro dosao!

p.s. Izvinjavam se sto sam skrenuo sa teme....
Odgovori