abrupcija placente
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
abrupcija placente
bebu sam izgubila tj umrla je pred sam kraj 9 mjeseca trudnoce,prokrvarila sam,abrupcija placente.sve je do tada bilo u redu,nemam visok pritisak.to je bilo krajem decembra i zavrseno je carskim.opet bih pokusala ostati trudna odmah ako nije rizicno.fizicki se super oporavljam,rana i materica su ok. 

Hvala ti,lijepo je to cuti.Na zalost doktori su mi rekli da spadam u 1 od 100 slucajeva kojima ne znaju razlog jer nisam imala ni jedan faktor rizika a beba je bila zdrava svih 9 mjeseci.kad mi je obilno krvarenje kuci pocelo,imala sam 3 transfuzije,ona se ugusila odmah.kako je necu ni pokusavati objasniti....
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jan 11, 2009 8:21 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
jako mi je zao sto ti se to dogodilo i vrlo dobro znam kako se osjecas jer ja sam bebu izgubila u semptembru 08. i to pocetak 8. mjeseca. kod mene nije to bio uzrok nego infekcija plodovih ovoja a za dr"sve je bilo ok" i meni su rekli kao i tebi 1:100. ja sam jedino rodila prirodnim putem i jos uvjek se nemogu odluciti za novu trudnocu mislim da je prerano i meni a tebi posebno jer si rodila CR . jer treba najmanje godinu i pol dana da rez na materici sraste kako treba jer u suprotnom slucaju sve se moze ponoviti a to ne zelis isto kao ni ja. sve je to nebriga doktora koji samo cekaju da im neko nesto da u koverti
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jan 11, 2009 8:21 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
znam da mislis i nikad neces prestati misliti kao ni ja uvjek je uz mene ne postoji niti jedan sekund a da ga zaboravim. samo jedno sam naucila a to je da zivim s tim i da druge ne optrecujem sa svojim razmisljanjem. naravno da nase bebe nikad necemo zaboraviti a niti oplakati one su svjek u nasim srcima i dusi.
Ja sam moju bebu izgubila na pocetku 6 meseca ,to je bilo krajem februara,jos uvek ne mogu u potpunosti da se oporavim.Kako je tebi ne mogu ni da zamislim jer ipak je bio deveti mesec.Ali moras napred ,to je bila bozja volja i tu se mi ne pitamo.Covek mora biti jak i da gura dalje.Mnogi ljudi su preziveli i mnogo gore stvari.Najgore je sto mi mislimo da se takve stvari ne desavju nama.Ja sam recimo imala preklampsiju u prvoj trudnoci i o koncu smo ostale sve tri(devojcice su sada 7.god),.Jedna je imala operaciju kile u 16 mesecu ,druga je imala upalu mokracnih kanala u18 mesecu pa smo zaglavili uinstitutu za majku i dete,posle godinu dana dobila je kamen u bubregu vel.1cm.Tada su dr pogresili dijagnozu pa smo skupljali novac za operaciju u nemackoj(samo se tamo radi) pasu nam onda posle 3 meseca rekli da je greska i na kraju detetu je razbijen kamen i Nisu.Dakle sta sam sve prezivela mislila sam da ce sad sve teci kao sto treba Onda se desio pobacaj.Nadam se da ce sena tome zavrsiti.Sto se tice trudnoce posavetuj se sa lekarem jer ti oziljak mora da zazdravi dosta dobro da bi podneo drugu trudnocu.Ne zuri jer sigurno ne bi zelela da ti se nesto iskomplikuje u trudnoci.Da li si radila neke analize tipa TORCH,ureaplazma itd?Iskreno ja sam pitala dr. i rekao mi je da sacekam 6 meseci(dva su prosla) do sledece trudnoce,a ja sam nestrpljiva hocu bebu i to odmah.Pa opet bolje je da sacekam.Eto ja sam ti se izjadala ali znaj da treba biti optimista i boriti se.Zelim ti sve najbolje i da te Bog uskoro nagradi sa jednom(ma sa dve)preslatke bebe
pored toga cini mi se da ni jedna beba ne moze biti kao ta,moja mala djevojcica.trudim se da ne poterecujem druge svojim razmisljanjima i naucila sam do sad u zivotu da vrijeme jeste lijek.ne pijem kontraceptivne pilule evo mjesec dana znam da je rizik ali ....bice sve u redu sa drugom trudnocom ako Boga ili nazovite kako hocete ima...kad bih znala zasto je doslo do ove abrupcije malo bi mi lakse bilo kad ni jedan od rizika nisam imala...oprostite na haoticnom pisanju sad to vidjeh
kad je uyem u ruke zivu i zdravu ozdravicu psihicki.

IV@
Jao iva bravo kako si ti hrabra.Znas li samo kako mi je drago.Zelim ti sve najbolje uh bas si me dirnula .Znas da posle onog sto smo prosle ,narocito ti ovakve vesti su fenomenalne.Samo me interesuje sta dr.kaze na to.Odakle si?Ja bih da mogu sad odmah ostala trudna kod mene je proslo 2.5 meseci pa ja sam bas neodlucna, prvo kazem da cu da cekam 6 meseci pa onda da cu 3 meseca itd.Ja u stvari imam miom pa me to malo plasi jer hocu da ga nekako smanjim cajevima pre trudnoce,isto trbalo bi da uradim torch analize pre trudnoce .Ali sad si me ohrabrila i ja cu da se potrudim da ostanem trudna,ja imam 33godina i mozda cu trebati malo vise truda.Molim te napisi mi sta je dr rekao na kontroli .OVO JE DIIIVNA VEST.Sad se opusti i uzivaj u trudnoci.

Mozda je dijelom i ludost a ne hrabrost ali....ja ipak i nakon svega vjerujem da ce sad sve biti dobro.Iz Podgorice sam,ujutru idem na kontrolu pa ti javljam tacne detalje ali ono sto mi je za sad rekla jeste da luda jesam ali da cemo ostaviti trudnocu i raditi sve da zavrsi dobro ovog puta.Sto se tice mioma,ja sam ga imala i u prvoj trudnoci,rastao je zajedno sa matericom,u petom mjesecu sam imala i kontrakcije zbog njega.Nisam se otvarala,nisam mogla leci ni na jednu stranu pa sam spavala tih 20 dana sjedeci ali to je tada sve dobro proslo...ubilo nas je ono kasnije.Oni mogu biti zeznuti ali vjeruj mi sad mi izgledaju kad vidim sta sve drugo moze da se desi kao minimalna briga.Uklonjen mi je tokom carskog reza.Ti trebas cekati i manje vremena nego sto sam ja trebala,a da li se moj rizik isplatio reci ce samo vrijeme.Znam da je po mnogima ludost nakon tako kratkog vremena,ali kazem ja vjerujem da ce napokon sad sve biti dobro.Ili bar zelim da vjerujem.Vrijeme ce pokazati.Do tada,sa uzbudjenjem ocekujem dane kad ce ozivjeti,kad cu je ili ga vidjeti na ultra zvuku,kad ce poceti da se gica u mom stomaku.....Valjda ce sve biti dobro.Ali odustajanja svakako ni u cemu pa ni u tome nema...
IV@
Ja sam prvu trudnocu zavrsila carskim u podgorici.Tada sam zivela u Baru.Smatram da su lekari tamo odlicni jer su mene i moje dve curice spasili na porodjaju.Da sad mogu opet bih se vratila u CG.Doktor koja mi je vodila trudnocu je iz Budve i izuzetna je.Javi mi sta je bilo .Moj miom je u 22 nedelji bio 6 cm,a mesec dana posle pobacaja 5 cm .u petak idem na uz,pa cemo videti.Cao