Zuta stolica i gasovi

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Markoni88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 29, 2008 10:39 pm

Zuta stolica i gasovi

Post od Markoni88 »

Pozdrav, unapred se radujem vasem odgovoru s obzirom da mi je stvarno hitno , a nemam zdravstvenu knjizicu .

Pre 2 dana sam se probudio sa bolovima u gornjem delu stomaka, odmah ispod sternuma. To je praceno bolovima u misicima ledja i gluteusu ( tip bola klao kad imate temperaturu, s tim sto ja nisam imao temperaturu) . Pomislio sam da je to od zatvora posto nisam imao praznjenje nekoliko dana. Sutradan kad sam se probudio nestao je bol u misicima ledja( mozda jer sam popio 3 paracetamola prvog dana) , ali je bol u stomaku i dalje ostao. Uzeo sam u apoteci tablete protiv zatvora, pre nego sto sam stigao da popijem jednu, imao sam praznjenje, cvrstu svetlo zutu stolicu. Nakon popijene tablete 24h sam imao dijareju zutu i mnooogo gasova. Posle sam zaustavio dijareju ali I DALJE IMAM GASOVE od kojih imam nadutost i da ne kazem bol, nego osecaj neprijatnosti u stomaku. Gasovi imaju jako neprijatan miris, ako se ne varam, mislim da je vise slicno sumporu. Da li mozete da me posavetujete kako da sprecim stvaranje gasova ?
ZvezdicaBg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 25, 2010 7:13 pm

Re: Zuta stolica i gasovi

Post od ZvezdicaBg »

Odnesi stolicu na analizu,tj. uradi koprokulturu.Moze biti candida u pitanju.
quincekap
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 12:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od quincekap »

I ja sam to htela da predlozim,ali moze da se desi da si imao neki virus ili da ti je krenuo neki mulj iz zucne kese.Uradi i UZ abdomena negde privatno da budes siguran da li je sve uredu sa jetrom i zucnom kesom.Te zute stolice mogu biti uzrok bolesti jetre,zuci,pankreasa.Pogotovo bol u ledjima.Ako te udara u centar ledja,to je pankreas,a u desnu stranu,zuc.
Markoni88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 29, 2008 10:39 pm

Post od Markoni88 »

Hvala na odgovoru . Inace , prosle su me tegobe sve, cim izvadim knjizicu idem na to snimanje , mada verujem da nisu tezi problemi od nekog virusa s obzirom da sam sportista, a pritom od masnog bezim ko djavo od krsta. Pozdrav !
Odgovori