Vec oko 5-6 dana osecam jak bol u stomaku,u predelu zeludca. Bol nije konstantan vec se javlja u "talasima" i ostar je. Pocinje u predelu zeludca i siri se ka levoj strani stomaka podizuci se ka grudnom kosu (pri tome osecam ubrzanje pulsa). Pored toga osecam jak "nalet" mucnine ali uspevam da je izdrzim. Povremeno se javljaju i gasovi ali ne u kolicini u kojoj ih je bilo do pre par meseci. Skoro vise od godinu dana somatizujem probleme koje imam (uglavnom povezani sa fakultetom i ispitima) ali mi se ovako nesto nikada nije desavalo. Ovi bolovi se javljaju 4-5 sati nakon dorucka i traju sve dok ne zaspim uvece. Trudim se da odrzim izbalansiranu ishranu, ne jedem slatkise i ne pijem nista gazirano. Razmisljam da odem kod lekara ukoliko se ovi bolovi nastave ali bih volela da mi neko kaze koji i kakvi bi me pregledi eventualno mogli sacekati? Takodje bih volela i da cujem vase misljenje o ovom problemu.
Unapred hvala
zeludacni bolovi i mucnina
Re: zeludacni bolovi i mucnina
Imala sam sličan problem i nakon silnoih pretraga radilo se o bakteriji u želudcu
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Apr 29, 2009 11:17 am
Re: zeludacni bolovi i mucnina
Kad se samo setim od kojih sam sve bolesti bolovala dok sam studirala, pa posle kazu da je stres previse favorizovan kao uzrok oboljevanja.
Iziritirana sluznica zeluca svakako moze biti uzrok navedenih tegoba.
Izabrani lekar moze da zapocne sa terapijom i bez nekih posebnih pretraga pa ako se tegobe smire dobro je, ako se nastave uglavnom se radi rtg pregled gastroduodenuma ili endoskopski pregled zeluca i ispitivanje na postojanje Helicob. pylori,bakterije.
Iziritirana sluznica zeluca svakako moze biti uzrok navedenih tegoba.
Izabrani lekar moze da zapocne sa terapijom i bez nekih posebnih pretraga pa ako se tegobe smire dobro je, ako se nastave uglavnom se radi rtg pregled gastroduodenuma ili endoskopski pregled zeluca i ispitivanje na postojanje Helicob. pylori,bakterije.