zeludacna kula(takozvana)

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Mima08
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 14, 2011 11:44 pm

zeludacna kula(takozvana)

Post od Mima08 »

...moze li mi neko reci...koji su simptomi zeludacne kile....?...ima li neko iskustva sa tim...i koja vam je terapija,sta pijete od lekova?
rodja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 24, 2006 7:36 pm

Re: zeludacna kula(takozvana)

Post od rodja »

Zeludacna kila je stanje kada deo zeluca prolazi iz abdomena, kroz otvor na dijafragmi, u grudni kos. Osim dispepticnih tegoba moze da izazove i otezano disanje. Sto se tice medikamentozne terapije obratite se gastroenterologu, koji ce nakon definitivne Dg odluciti o istoj (Lekove ne uzimajte na svoju ruku!). Bitno je da vodite racuna o obrocima koji ne treba da budu obilni, vec bi trebalo da imate vise, manjih obroka u toku dana, i ono sto je bitno, nemojte da legnete u prvih pola sata nakon obroka.
Pozdrav!
Mima08
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 14, 2011 11:44 pm

Post od Mima08 »

...hvala rodja!
...imam aritmije, gusenje, pojacanu kiselinu, podrigivanje...bila sam kod kardiologa , tu je bilo sve u redu... rekla mi je da sumnja na zeludacnu kilu... io da bi trebalo to da proverim...svakako sto pre moram na gastro...dobro ce mi doci ovi saveti o manjim obrocima,i ne lezanje sa punim stomakom...da koliko je moguce malo ublazim simptome, dok ne posetim gastroenterologa...
rodja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 24, 2006 7:36 pm

Post od rodja »

Simptomi koje ste naveli zaista odgovaraju zeludacnoj kili ( dijafragmalna hernija). Dok ne odete do gastroenterologa pobajte sa sledecom Th: tbl.Klometol 3x1,15 minuta pre jela; Caps.Omeprol a 20 2x1; Tbl.Rupurut 3x1. I ponovo napominjem za definitivnu Dg i Th neophodno je da se javite gastroenterologu!
Nadam se da sam Vam pomogla. Pozdrav! :D
Odgovori