Cao svima,imam jedno pitanje,radi se o zelucu,Naime u zadnje vreme dok spavam imam osecaj neprijatnosti u stomaku kao da imam kamen u zelucu koji me pritiska,uglavnom pre 3 dana zeludac me je jako pekao i cupao,to je trajalo 3-4h i nakraju sam popio lek za zeludac i posle odprilike 1h sve se smirilo,te noci sam se budio par puta ne zbog bolova ili nesto tome slicno ali imao sam osecaj punog zeluca,bas kao da sam tek jeo (a npr proslo je recimo 8h da nisam jeo) kad god bi se okrenuo/promenio stranu na kojoj lezim recimo sa desne na levu osecaj bi bio gori pa bi se vremenom malo smirio,od tada do evo trenutka dok pisem ovo idalje imam osecaj punog zeluca,nista me nepece,boli ali osecaj punosti ostaje,imam slab osecaj mucnine (inace imam upalu respiratornih puteva atm,slivanje u velikoj kolicini pa predpostavljam da je ta slaba mucnina od toga) takodje malo podrigujem i malo imam gasove.
Inace skoro sam bio kod psihijatra i dignostikovano mi je neko stanje psihicko..uglavnom nesto slicno hipohondri,kad sam psihijatru reko za problem sa zelucem reko mi je da neidem kod lekara za to jel sve samo umisljam.da mi to sve dolazi iz mozga i da moja preterana nervoza i stres mi cine sve to sa zelucem. (inace misici oko zeluca su mi 24/7 jako zategnuti i kad to primetim ja se opustim ali posle par min uhvatim se kako sam opet ko na iglama).
Ja sam ga poslusao i u pocetku nisam brinuo dok se ovo nije javilo.
takodje bio sam kod doktora opste prakse da bi mi dao recepte za lekove koje sam dobio od psihijatra i usput sam mu spomenuo za zeludac i reko mi je da nema potrebe da se izlazem neprijatnim pregledima zeluca i zracenju etc..da iskuliram.
Neznam vise sta da radim,u strahu sam jel ono sto sam na netu nasao o simptomima koje imam pokazuju na cir/rak i to me uzasno plasi i dize nervozu,napetost jos vise.
Razmisljam se da odem kod lekara i trazim sve te preglede zeluca jel nemogu da izdrzim ovaj pritisak vise.
Nadam se nekom savetu i odgovoru na pitanje da li sve ovo moze da bude samo od psihe a ne stvarnog poremecaja u zelucu.
hvala unapred.
Zeludac..problem
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
tvoje je potpuno pravo da odes kod bilo kog doktora,ako imas tegobe.Da li je iz glave ili ne,znace se kad se iskljuce moguci organski uzroci ili je mozda kombinacija jednog i drugog...Moj ti je savet da ides kod gastroeneterologa,opisi mu svoje tegobe sa stomakom i ne pominji tu psihijatrijsku dijagnozu,da prvo vidis sta ce ti on reci,skroz objektivno,pa posle iznosi zakljucke,gde lezi problem...
zeludac..problem
cao svima. interesuje me sta je Zilee uradio sa svojim problemom?
Volela bih da znam kako se sve zavrsilo.
Pozdrav
Volela bih da znam kako se sve zavrsilo.
Pozdrav

Re: Zeludac..problem
Zile, sta si uradio na kraju?