Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.
Imam 27 godina i krv u stolici !!! pre mesec dana sam sasvim slucajno zapazila sluzavu tamnu krv kojoj nisam pridavala znacaj i nisam to pratila svaki dan!!! pre nedelju dana sam ponovo pogledala i videla svezu crvenu krv i od tada pratim svaki dan i svaki dan je ima u stolici...nemam druge simptome sem malo nadutosti u stomaku u visini zeluca s leve i desne strane!! Zanimaju me moguci uzroci tih tegoba....hvala unapred !!
Odmah gastroeneterologu. MOguce je nesto banalno poput upale ili hemorioda, polipoze...ali sasvim je moguc i ulcerozni kolitis, Kronova bolest i tumor. Ne zelim te plasiti ali poslednje tri vrlo ozbiljne. Zato pravac na dijagnostiku, krvni nalazi, endoskopija...
Odmah gastroeneterologu. MOguce je nesto banalno poput upale ili hemorioda, polipoze...ali sasvim je moguc i ulcerozni kolitis, Kronova bolest i tumor. Ne zelim te plasiti ali poslednje tri vrlo ozbiljne. Zato pravac na dijagnostiku, krvni nalazi, endoskopija...
Ma i meni su nasli ulcerozni kolitis, isto tako: povremeno sluz, svetla krv i gasovi. A inace sam bio pojam zdravlja, KKS idealna i nista nije na to ukazivalo. Dakle, na vreme je najbolje otici, ali kod vise njih...
zaista hvala ti puno,puno!!! ma verujem da nije bas nista,nesto jeste...a sorry ako puno pitam ali zanima me kako se ti nosis s tim, kako se hranis,i jedna vazne stvar dali je to spremno da ide dalje da se razvija na gore ? koliko vidim po tvojim simtomima isto se i meni desava samo mene boli stomak posle jela...mada ja imam i kilu na zelucu pa vise neznam ni sta me boli!!! jako ti hvala i sorry ako sam te smorila i ako zelis odgovori.
Heatus Hernia takodje moze biti uzrok bola usled dizanja dijafragme. Nemoj lezati nakon jela 1h, jedin vise puta po malo. Meni inace nije sigurno da li ej UC. na biopsiji jeste ali postoje propusti. Kod mene nema pogorsanja, ja bolove nisam imao a krvarenja i sluz nemam vise samo gasove, oralnu terapiju ne pijem jer su mi je pogresno dali, nemaju pojma pa lece napamet. Verovatno je ulcerozni proktitis, s on se sanira lokalno, klizmama i supozitorijumam. Na pregleda, pa ako nije nista od ova tri, super, nadam se da nije!