Zamolila bih za pomoc i savet,mucnina i malaksalost 12 dana

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
gaga317
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 11, 2013 12:56 pm

Zamolila bih za pomoc i savet,mucnina i malaksalost 12 dana

Post od gaga317 »

Moja dijagnoza je iritabilni kolon, lecim se vec pet godina...
krajem Avgusta kada sam se vratila sa odmora, odmahsam osetila uznemirenost, mucninu...uspavam se nekako, mucnina me probudi oko 5, trcim u wc, stolica vodena, vratim se u krevet, okrecem se, ne mogu da zaspim, mucnina prisutna tokom celog dana, malaksalost, uopstena slabost organizma, povremeni napadi placa..jedan dan sam imala 7 a drugi 10 vodenih stolica, tu na svoju ruku uzmem medicinski ugalj i probiotik forte...par dana je trajalo i odem kod gastroenterologa na VMA kod koga se lecim par godina,kaze mi da je verovatno protutnjao neki virus kroz moj organizam, dobijem terapiju Probiotik forte 20 dana, Iberogast kapi 3x20 pre jela isto 20 dana, Orvagil tablete 3x1 posle jela 7 dana i Ranisan od 150 mg 1x1 uvece pre jela....
krenem sa terapijom, bude mi malo bolje onda opet mucnina , mislim da je iz zeludca, povremeno podrigivanje, ujutru se budim u 5 ili u 7 tada imam prvu stolicu, imam oko 4-5 stolica u toku dana, osecam malaksalost u celom organizmu, nemam volju, tesko mi je, plasim se da ne upadnem u deprediju....danas je peti dan kako uzimam terapiju, nemam apetit, silom jedem....da li neko ima savet, ili neki lekar ako procita, da li je moguce da organizam ne moze vec 12 dana da se oporavi, na momente mi bude bolje, pa opet ta mucnina i nelagodnost, ne mogu da se skoncentrisem ni na sta....doktor mi je zakazao za 25 dana kontrolu, kada ispijem terapiju, ali ja ne znam kako organizam da pridignem malo...ujutru znaju da me spopadnu cas neka hladnoca i pocnem da se tresem, cas mi je vruce, jutros mi je temperatura tela bila 36, pa se u roku od 20 min popela na 36.7, pa posle opet spala na 36...da li se to organizam bori sa necim ili....a imunitet mi je jako slab, moram i njega da oporavim....razmisljam da na svoju ruku odradim test na kandidu ili heliko bakteriju....dajte mi neki savet molim vas, i izvinjavam se na dugackom postu...
quincekap
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 12:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Zamolila bih za pomoc i savet,mucnina i malaksalost 12 dana

Post od quincekap »

Meni deluje kao da imas Candidu u crevima. Cudi me da ti tamo na VMA nisu rekli da uradis stolicu? Oni imaju najbolju laboratoriju i rade sa posebnim podlogama za Candidu. Kod kog si doktora bila?

Uradi obavezno tamo kod njih analizu stolice na Candidu i bakterije. Uz Candidu ide i mucnina i kasaste stolice, svetli prolivi, grcevi, pogotovo posle slatkog, voca i mlecnih proizvoda.

Procitaj moju temu o njoj, mozda nadjes neki dobar savet.
gaga317
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 11, 2013 12:56 pm

Re: Zamolila bih za pomoc i savet,mucnina i malaksalost 12 dana

Post od gaga317 »

Privatno sam bila kod doktora, jer nemam vojno osiguranje.
Znas kako, cim ispijem ovaj Orvagil uradicu test za Kandidu, mada ja mislim da je ovo problem sa zelucem, jer te mucnine, i podrigivanje dolaze iz zeludca...najgore mi je kada moram da jedem, a bukvalno mi se gadi hrana, jedva sazvacem, obroci su mi bukvalno prepolovljeni....i nije mi jasno, svako jutro (nekad u 6, nekad u 7) me probudi mucnina u stomaku, trcim u wc, i onda ne mogu opet da zaspim, okrecem se, cini mi se da mi je lakse kada legnem u polu sedecem polozaju, tako sam jutros jos malo odspavala...i da, malo limunade na prazan stomak mi je za niansu jutros olaksalo mucnine.... :roll:
a sto se tice kasastih i vodenih stolica, one su kod mene prisutne vec pet godine...toliko i imam dijagnozu iritabilni kolon...nerviranje i stres su uzrocnici svega, ja sam zivi dokaz...
Odgovori