Прочитај ове текстове као и оне о желуцу:
http://www.aca.rs/index.html?stranica=saveti/zdravlje/ishrana. Имаш доста тога на том мом сајту.
За почетак би требала да једе само оно што се даје особама које повраћају. То је нешто као кувани кромпир, пиринач на води. То можда само дан-два да се мало опорави. А онда онако као са мога сајта.
Најбоље је да се придржава исхране од пре сто година - без хемије и разних измишљотина.
Када јој се стање смири онда треба да пређе у фазу проналаска узрока који је довео до смањеног лучења желудачне киселине.
Иначе какао у Србији је 99% смеће. Оних 1% је одлично али безобразно прескупо. Видећеш даље, фабрички јогурт и кефир ни случајно. Куповни хлеб никако итд.
За чајеве не знам али знам ко зна: Институт за проучавање лековитог биља Јосиф Панчић.