Vezbanje sa UC

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
gogi_
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 18, 2008 7:07 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Vezbanje sa UC

Post od gogi_ »

Ulcerozni kolitis i teretana odnosno trcanje rekreativno vezbanje svaki dan, da li utice na pogorsanje zdravlja ili ce mi pomoci?

Unapred HVALA
Kicha
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 26, 2007 12:12 pm

Post od Kicha »

Generalno rekreacija da tj. pozeljnja je, ali tezi fizicki rad ne tj. bildovanje u teretani, osim ako nemas proktitis. I to kada si u remisji...
Ejmi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 25, 2008 9:00 pm

Post od Ejmi »

Ja imam Krona i nikada mi nije bilo neke stete od trcanja. Naravno, kada osecam da mogu i da sam ok za to. Uvek sam se samo osecala raspolozenije i rasterecenije posle dzoginga. A plus imam i kojekakve dijagnoze na kicmi. Ali mogu da procenim koliko smem da se forsiram. I to je neko moje iskustvo, bez izuzetka za sada. Naravno, od kada znam da sam bolesna imam malo straha oko toga i vise opreza nego ranije.

Za teretanu ne znam. Ja nekako ne bih preporucila. Ipak to nije prirodna aktivnost kao trcanje, setanje, plivanje...

Samo dobro povedi racuna o tome kako ti telo reaguje, i da li te upozorava na neki problem. Postuj to, ne forsiraj se preko mere i ne vezbaj na silu. Samo onda kada si dobro i dok ti prija.
Odgovori