Ulcerozni kolitis i teretana odnosno trcanje rekreativno vezbanje svaki dan, da li utice na pogorsanje zdravlja ili ce mi pomoci?
Unapred HVALA
Vezbanje sa UC
Ja imam Krona i nikada mi nije bilo neke stete od trcanja. Naravno, kada osecam da mogu i da sam ok za to. Uvek sam se samo osecala raspolozenije i rasterecenije posle dzoginga. A plus imam i kojekakve dijagnoze na kicmi. Ali mogu da procenim koliko smem da se forsiram. I to je neko moje iskustvo, bez izuzetka za sada. Naravno, od kada znam da sam bolesna imam malo straha oko toga i vise opreza nego ranije.
Za teretanu ne znam. Ja nekako ne bih preporucila. Ipak to nije prirodna aktivnost kao trcanje, setanje, plivanje...
Samo dobro povedi racuna o tome kako ti telo reaguje, i da li te upozorava na neki problem. Postuj to, ne forsiraj se preko mere i ne vezbaj na silu. Samo onda kada si dobro i dok ti prija.
Za teretanu ne znam. Ja nekako ne bih preporucila. Ipak to nije prirodna aktivnost kao trcanje, setanje, plivanje...
Samo dobro povedi racuna o tome kako ti telo reaguje, i da li te upozorava na neki problem. Postuj to, ne forsiraj se preko mere i ne vezbaj na silu. Samo onda kada si dobro i dok ti prija.