Veoma jak zatvor

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Nina_93
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 15, 2010 9:26 pm

Veoma jak zatvor

Post od Nina_93 »

Trazim pomoc! Imam 17 god. i jedan VELIKI problem. Mozda ce vam zvucati cudno ali tako je. Jos kao dete sam imala ovaj probleme. Nekada mi se desavalo da ne idem u wc (na duze) i po nekoliko meseci. Da, to strasno zvuci. I dan danas to traje. A pocela sam i da krijem od roditelja i da ih lazem da je sve u redu da se ne bi sekirali. Jednom mesecno osetim potrebu da idem u wc i to me muci oko nedelju dana uz velike bolove i tecnu stolicu.

I to se tako skuplja, skuplja, skuplja... Razllog zasto vam se obracam za savet jeste taj da me od pre neki dan prati krvava stollica i jako sam uplasena. Jel imam rak creva? ?
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Re: Veoma jak zatvor

Post od dr ivica »

Da li zaista ocekujete da neko napise da imate/nemate rak creva?... Ko bi bio toliko lud?

Imate (verovatno) analnu fisuru i/ili hemoroide usled zatvora, a zatvor imate kao posledicu ili poremecaja rada crevbuh pleksusa (nerava) ili njihovog nedovoljnog razvoja. Bolest se zove i "megakolon", ako je urodjena onda je poznata kao Hirsprungova blest... Moguce je i da imate redju formu obstipacionog iritabilnog kolona. Stagod - prvo lab. analize, po moguctvu i UZ abdomena i onda sa time kod "majstora za crevca", gastroenterlog - a pre toga moze i hirurg-proktolog. Bice tu potrebna sigurno makar irigografija, ako ne i kolonoskopija...

Sve najbolje!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Nina_93
Novi član
Novi član

Post od Nina_93 »

Hvala vam.. Ali sam bas uplasena i ne znam sta da ocekujem.. U svakom slucaju hvalaaa
Nina_93
Novi član
Novi član

Post od Nina_93 »

jos nesto... ako se ja budem redovno praynila, da li se sve moze vratiti u normalu?
Odgovori