Ventralna kila poslije operacije žučne kese

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
AZRA30
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 21, 2010 12:43 pm
Kontakt:

Ventralna kila poslije operacije žučne kese

Post od AZRA30 »

Pozdrav.
Dugo nisam pisala na ovom forumu.
Već skoro pa dvije godine imam probleme i tegobe koji su se javili poslije operacije žučne kese.
Vučem bolovanje,idem od dr do dr...Stalno neke nove dijagnoze,mišljenja i slično...Ja više ne znam šta da radim.
Simptomi su sljedeći:
Dakle 2-3 sedmice poslije operacije žučne kese javljaju mi se simptomi u vidu
-gušenja
-veeelike nadutosti i pritiska u stomaku
-vrtoglavica
-mučnina
-opće slabosti
Ti simptomi traju i danas.Nekad imam osjećaj da su za nijansu blaži,ali ubrzo zatim se pogoršaju i sve tako.Nisam više ono što sam bila prije operacije.
Za ove dvije godine radila sam jako puno nalaza,3x gastroskopji,kolonosopju,ct glave,išla kod gastroenterologa,neurologa,neuropsihijatara,otorinolaringologa,pulmologa,kardiologa,interniste itd...Više se ni ne sjećam.
Nalazi su pokazali hijatalnu herniju,masnu jetru,bilijarni reflux,ezofagitis II-stupnja.Sve je manje više ok-tako su mi rekli doktori.
Stalno su me slali kod neuropsihijatra,psihologa i sl...Govorili mi da nisam psihički ok i tako.Kad god bih otišla kod neuropsihijatra ili psihologa,svaki put sam dobila isti odgovor.Da sam sasvim ok,i da je moj problem najvjerovatnije organski,da tražim dalje.
Nedavno odem kod druge dr opće prakse,žena me fino sasluša,pregleda i kaže mi da sumnja na ventralnu kilu.
Na pitanje šta je ventralna kila ona mi je odgovorila da se ta kila javlja poslije op i da se operiše.
Takođe mi je rekla da najvjerovatnije teško dišem zbog toga što mi ova kila diže dijafragmu i vrši pritisak na pluća.

Voljela bih da neko stručan prokomentariše moj post,da da svoje mišljenje i savjet.
Zanima me takođe da li postoji neko drugo rješenje za ventralnu kilu osim operacije.Već imam dvije operacije na trbuhu (žučna kesa i slijepo crijevo pa ne znam koliko je ok opet pod nož ako mi dr predloži operaciju).
Sa simptomima mi je jako teško živjeti,kvlitet života mi je loš.I još da napomenem da se u ležećem položaju puno bolje osjećam.Čim ustanem imam osjećaj većeg pritiska,puno mi je teže.I zašto imam neki čudan osjećaj u glavi,vrtoglavice i slično.Da li i to može biti od ventralne kile...Stalno sam umorna i pospana....
Odgovori