VelIKI ProBlem

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
jovana-idealnolosa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 8:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

VelIKI ProBlem

Post od jovana-idealnolosa »

Vec duzi period sam primetila da imam nadimanja posle svakog obroka...nadimanje najcesce prate i gasovi....primetila sam jos jednu daleko neprijatniju stvar,a to je da imam neprijatan zadah...mislim da je on povezan sa nadimanjem...da li je imao jos neko takva iskustva??Help :cry:
Velicanstveno je sto sam pobedila svoju zemaljsku strast,pa i ako nisam u tome uspela blazenstvo sam ipak iskusila
jovpek
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jul 06, 2008 1:10 pm

Re: VelIKI ProBlem

Post od jovpek »

Trebalo bi dati stolicu na analizu za bakterije i gljivice. Takodje probaj kandida dijetu, pa ako ti bude bolje, dalje je lako. Obazvezno ubaci probiotk forte.
jovana-idealnolosa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 8:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od jovana-idealnolosa »

Ok,a sta mislite da li je zadah povezan sa tim odnosno da li moze da bude uzrok?
Velicanstveno je sto sam pobedila svoju zemaljsku strast,pa i ako nisam u tome uspela blazenstvo sam ipak iskusila
jovpek
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jul 06, 2008 1:10 pm

Post od jovpek »

Ja imam kandidu od koje se lecim. Dijeta je rigorozna, ishrana je dosta osiromasena. Imao sam jaku nadutost i gasove koje nisam mogao da izbacim. Sada mi je znatno bolje, uz dijetu i probiotike, cak cu i da vozim na more u subotu, sto do pre 2-3 meseca nisam mogao ni da sanjam. Takodje sam imao osecaj kao da mi smrdi iznutra na nesto i kada sam osecao tako veliku kolicinu gasova, imao sam osecaj malaksalosti. Ineteresantno je da sam davao stolicu u jednu privatnu laboratoriju i nisam imao manidiu u povecanom broju, ali na VMA 1.5 meseci kasnije imao sam je u jako velikom broju. Nakon mesec i po dijete i lekova na prvoj stolici, nemam je uvecanu, ali ne moze se racunati da sam izlecen od nje dok ne budem imao 3 negativna nalaza (daje se stolica na mesec dana). Sada uz dijetu, gotovo da i nemam gasove (ponekad malo, ali bezznacajno u odnosu na ranije). Po meni je poenta da probas dijetu par dana i ako ti pomaze, budi sigurna da je to to. Mene su svi i doktori i porodica ubedjivali da mi nije nista i da nema sansi da je kandida, kad ono... Mislim da ako dijeta "radi", nastavi je 2-3 meseca tj. ako osetis poboljsanje nakon par dana, znas neprijatelja. A posle je lako...
Odgovori