Velika dilema

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
tija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 26, 2006 5:21 pm

Velika dilema

Post od tija »

Zdravo svima.Znam da cu zvucati konfuzno,jer nemam bas sve podatke samo ono sto mi kazu,ali jako sam zabrinuta za svog kuma.Dugo vec ima problema (u vidu proliva,krvi u stolici,bolova,otac mu je imao rak debelog creva) i kada je otisao na ispitivanje,radjene su mu biopsije i receno mu je da ima rak debelog creva,jedan deo je prvi stadijum,drugi deo lezije je treci.Hteli su da ga operisu,poceli su sa hemioterapijom,ali je on odustao,jer nikako nece pod noz.Tako je otisao kod neke doktorke,privatno u Beogradu koja je infektolog i ona je posle ispitivanja rekla da su u pitanju neke bakterije,koje su se izgleda iz zeluca spustile u debelo crvo i da one nagrizaju sluznicu.Prepisala mu je poseban rezim ishrane(koja moze tamo kod nje da se kupuje,jer je oni tamo pripremaju)neke kapi,cajeve.Ima nekih dva meseca kako to primenjuje i ona kaze da rezultati pokazuju da se lezija smanjuje i da ako tako nastavi ona garantuje izlecenje.Jos je rekla da se u nalazima(krvi ili urina?) vide SUVI eritrociti,sto je dobro,jer to ukazuje da se ta lezija ljusti.E sad,ja sam student trece godine medicine i jako me zanima kakvi su to suvi eritrociti.Buni me i to sto je veoma cuveni hirurg sa Instituta za digestivne bolesti u Beogradu dao onu prvu dijagnozu,da je u pitanju rak.Volela bih da je ova doktorka u pravu,ali se bojim da mu ne govori pravu istinu i da ga samo zavlaci,jer joj on placa.Bojim se da na taj nacin gubi dragoceno vreme.Zao mi je sto nemam preciznije podatke,ali me zanima da li je moguce da se napravi takva greska,da se vidi carcinom na biopsiji,a da je u pitanju neka infekcija?????Sve to dovodi u pitanje moje dosadasnje ucenje :( Molim vas da me neko posavetuje :cry:
suzana stojkovic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 8:29 pm

Post od suzana stojkovic »

Mislim da mu pomoci moze da se obrati kod vise ljekara tj da cuje vise misljenja,u svakom poslu desi se da covjek pogresi.Ne bi sad da te rastuzim al moja tetka koja je imala rak pluca pila je tamo neke cajeve ako se to tako moze nazvati jer je to prodavao tamo neki covjek koji ih je sam pravio i tvrdio da moze izljeciti rak,njena djeca su dali silne pare na to a ona je na kraju umrla a pritom se dobro namucila i sa bolescu i sa tim cajevima koji su bili malo je reci odvratnog ukusa,hocu reci pare su nevazne i da sve das nekome ako ce to pomoci ali nazalost uvjek ima ljudi koji zaradjuju na tudjoj nesreci
tija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 26, 2006 5:21 pm

Post od tija »

Hvala puno na odgovoru,toga se i ja bojim da ne radi sve to dzabe.Pare nisu vazne ako mu to moze pomoci,ali ako sve to radi uzalud... na kraju vreme ne moze vratiti.Hvala jos jednom i veliki pozdrav :)
Nacko
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Apr 19, 2008 12:48 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Nacko »

Ako biopsija kaze karcinom onda je nazalost tako. Ti ako si student medicine nadji nacina da ga ubedis da mora pod noz i to pod hitno.
Boze me sacuvaj kakvih ljudi ima, pa tu zenu treba uhapsiti!!!!! Uzas!!! :(
Odgovori