uvećani ast,alt ggt a kvantitativni test na hcv u malo broju
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Avg 27, 2010 8:54 pm
uvećani ast,alt ggt a kvantitativni test na hcv u malo broju
suprug mi je skoro saznao da je pozitivan na HCV doktor mu je dao da vadi nalaze krvi AST -71,ALT-135 ,GGT-222 BILORUBUN 33,TRIGLICERIDI 5,9,HOLESTEROL UKUPNI 6,7 uradio je test PCR HCV RNA kvantitativno .<300 copija /ml doktor kaze da nije puno ali suprug misli da ga je dobio pre 16 godina ,pa nam nije jasno kako je to moguće .DOKTOR je samo reko da ide gastroenterologu radi tih nalaza da on kaze dal da ide na dijetu ili tablete .Molim da mi neko kaze dal je moguć da se zarazio posla nego sto on misli da je dobio virus ,nisam navela da mu je jetra masna ..i zašto su taki rezultati krvi pošto moramo da čekamo duze da bi dosao doktor i protumačio nam te nalaze .
Re: uvećani ast,alt ggt a kvantitativni test na hcv u malo broju
Dakle transaminaze su dva enzima u krvi i na osnovu njihovog porasta mi psoumnjamo na neki nekroinflamatorni proces (upalu) u jetri. Napravljen je kao što ste rekli PCR test i utvrđena je količina virusa u krvi. Ono što treba napravit slijedeće je odrediti genotip HCV, ultrazvuk jetre da se vidi ima li fokalnih lezija i biopsiju jetre da se vidi stupanj oštećenja jetre.
Nakon svega ovoga započet s terapijom koja zavisi o genotipu i na kraju terpaija je gotova kad je PCR test negativan a transaminaze vraćene u normalu.
Nakon svega ovoga započet s terapijom koja zavisi o genotipu i na kraju terpaija je gotova kad je PCR test negativan a transaminaze vraćene u normalu.
Samo se obrati liječniku pa će se već naći bolesti.