Upala crvuljka?

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Jerem
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 01, 2013 8:53 pm

Upala crvuljka?

Post od Jerem »

Pozdrav.
Kasno sinoć me je probudila mučnina i bol u stomaku(predeo oko pupka), a jutros sam osetio da se bol spustio na desnu stranu na dole. Malo sam pročačkao po internetu i prepoznao simptome, pa sam otišao kod lekara. Dobio sam uput za dečjeg hirurga, s tim da nije bilo dežurnog, pa sam otišao kod opšteg koji mi je rekao da unosim laganu hranu i da mirujem, a da se sutra javim kod dečjeg hirurga. Inače imam 16 godina.
Sad mi recite, ako dođe do operacije(pretpostavljam da je u svakom slučaju to najbolje rešenje) koliko dugo traje oporavak(hospitalizacija) i kakve su šanse da dođe do nekih komplikacija i koji sve faktori utiču na to i kakva "priprema" organizma je potrebna za zahvat i kako se sve to podnese?
Jerem
Novi član
Novi član

Re: Upala crvuljka?

Post od Jerem »

Bio sam kod hirurga, prekontrolisali su mi krvnu sliku i to je sve OK. Nisam imao velike bolove i rekli su mi da dodjem na kontrolu ako se za nekoliko dana to ne sredi, kazu mozda je prehlada.
Ima li neko misljenje?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Цревуљак је много негзодан станар. Моја супруга је у детињству имала потпуно нетипичну упалу и само пуким стицајем околности су је оперисали на време.

Не знам шта да ти кажем. Да ли планираш негде да путујеш следећих месеци?
Jerem
Novi član
Novi član

Post od Jerem »

Trenutno nigde na duži period. Neka kaže neko ko je imao iskustva sa tim, značilo bi. Danas već ne osećam bol dok hodam, samo osetim na pritisak, s tim da me zaboli i malo iznad ka želucu, ali samo sa desne strane. Relativno skoro su mi uradili ultrazvuk zbog nekih drugih stvari i svi organi su bili potpuno u redu. Ovo mi je prvi put da imam simptome da kažem sve polovično od onog što sam našao na internetu. Čitao sam isto da ne mora da znači da će leukociti biti povećani i da je upala u pitanju. Meni su čak da kažem na donjem normalnom broju.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Пошто нећеш на дужи пут онда још и можеш да се "играш". Искрено, не знам шта бих радио на твом месту, а поучен искуством моје супруге. Можда бих ипак отишао да ми га изваде.
Odgovori