Umbikalna (pupcana) kila

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Mirellla
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 18, 2008 4:39 pm

Umbikalna (pupcana) kila

Post od Mirellla »

Zanima me da li lecenje umbikalne odnosno pupcane kile moguce je iskljucivo konzervativnim putem, ili postoji nacin da se izbegne hirurski zahvat? I koje komplikacije sve moze kila da izazove, i koliko je rizicna operacija? Meni se javilo peckanje i zatezanje oko i unutar pupka i pomislila sam da nije dermatoloski problem, medjutim napipala sam cvoric i bolovi se intenziviraju nakon defekcije creva. Volela bi da mi gastroenterolog savetuje sta da ucinim, i sta dalje...ili bar neko ko je imao slicno iskutvo da ga podeli samnom...Hvala unapred.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Re: Umbikalna (pupcana) kila

Post od drbgd »

morate otici na pregled abdominalnog hirurga, koji ce proceniti i predloziti lecenje.
ovakve operacije su danas rutinske.
komplikacija je da ako u herniju udje i crevo moze doci do njegovog odumiranja...
Mirellla
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 18, 2008 4:39 pm

Re: Umbikalna (pupcana) kila

Post od Mirellla »

Hvala puno na odgovoru...danas mi se pojavila neka tecnost koja mi je curila iz pupka, malo neprijatnog mirisa, i bas sam se uplasila, na urgentnom centru su mi sugerisali da se kroz dva dana javim na KBC Zvezdara kod hirurga, ali nisam znala da se to moze tako iskomplikovati...mislim, mozda to nije nista strasno, ali je za mene novo, i nisam ni znala da pupak moze tako da iskomplikuje zivot.... :o ...imam i pupcanu kilu, ali i to, sta god da jeste...bas sam zabrinuta :cry: ...
Odgovori