Hospitalizovan sam sa febrilnim stanjem nepoznatog porekla u trajanju od mesec dana 39.5 i gubitkom tezine od 12 kg ni na sta se nisam zalio osim na temperaturu i kasalj. Na ultrazvucnom pregledu abdomena preovog stanja od oko dva meseca nadjena mi je malo povecana prostata sa nehomogenom eho strukturom od oko dva cm.
u toku febrilnog stanja na ultrazvuku abdomena nadjeno mi je i lako uvecanje glave pankreasa takodje sa nehomogenom eho strukturom. biohemijske analize krvi pokazuju da je pankreas u redu. Ostale analize su bile strasno ocajne sedimentacija 140 CRP 120 AST< ALT...uzas. Jedino su snimci pluca bili od pocetka do kraja u redu iako sam od pocetka imao strasan kasalj na koji niko nije obracao paznju iako su svi govorili da je uzasan Otpusten sam iz bolnice u poboljsanom stanju i bez dijagnoze.
Posle 15 dana uradio sam nezavisan ultrazvuk abdomena i nasli su mi da mi je u redu i prostata i pankreas a markeri PSA 0,86 i CE 19-9 je 8,40 i rezultati biohemijske pretrage krvi su odlicne.
Pretrage na Reumatidni artritis, i reumu su pokazale da ih nemam
Ovo je bilo najkrace receno o desavanjima za nekih mesec i po dana.
E sad jos moje pitanje koje se odnosi na sva ova tri pregleda ultrazvukom --kako je to moguce da se pankreas i prostata vrate u dobro stanje i koliko mogu verovati ovim pregledima. Nisam dobijao lekove ni za pankreas ni za prostatu, dobijao sam samo antibiotik.
Da li neko ima predstavu sta mi se dogodilo i sta sada dalje, kako mogu biti siguran da je sa mnom sve u redu?Znam samo da nisam jedini slucaj ovakvog febrilnog stanja.
ultrazvuk abdomena
Re: ultrazvuk abdomena
ovaj post sam postavio ovde zato sto me bilo kakva promena u vazi pankreasa zabrinjava kada se zna da sa tim osetljivim organom nema sale.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Ako bilo kakve biohemijske analize ili subjektivne tegobe ukazuju na oboljenje pankreasa, UZ je samo orjentaciona metoda, a prava se dijagnoza postavlja skenerom (CT) abdomena i, eventualno, sa ERCP skopijom
Verujem da nista oko pankreasa nije ni bilo lose.
Sve najbolje.
Verujem da nista oko pankreasa nije ni bilo lose.
Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Postovanje veliko imam jedno pitanje vezano za majku koja je pre dva dana uradila ultrazvuk abdomena i koliko sam ja uspeo da procitam tj da uslikam tel rezultat je ovakav(nemojte zameriti ako nisam lepo prepisao)
Jetra velika uvelicana u celini 156mm*207mm sa brojnim pecatastim hipoehogenim kruznim promenama rasutim u oba reznja promera 17.14mm i manjeg precnika. Pankreas svetao voluminozniji u izvijenom obliku S...Z kesica bez kalkuloze. Slezina uvecana 147*65 mm oblih ivica. Mb normalne zapremine.
DB=83*37
LB=113*57.5*12.7mm sa mikroks kulozomu donjem polu.
Trebao bih da uradim tumor markere ali neznam koje, da bih video sta trebam dalje da preduzmem. Inace majka slabo jede, 4 dana je pod kiseonikom, slaba je, ima prelom pubicne kosti, bol u desnom zglobu. Radili smo biopsiju dojke to je ok, ali je tumor marker C15-3 pokaozao da je uvecan, njen rezultat je bio 58.4.
Mozete li mi reci sta i kako dalje, jer dr trenutno nezna da kaze pravu dijagnozu. Sedimentacija je inace preko 140. Hvala unapred
Jetra velika uvelicana u celini 156mm*207mm sa brojnim pecatastim hipoehogenim kruznim promenama rasutim u oba reznja promera 17.14mm i manjeg precnika. Pankreas svetao voluminozniji u izvijenom obliku S...Z kesica bez kalkuloze. Slezina uvecana 147*65 mm oblih ivica. Mb normalne zapremine.
DB=83*37
LB=113*57.5*12.7mm sa mikroks kulozomu donjem polu.
Trebao bih da uradim tumor markere ali neznam koje, da bih video sta trebam dalje da preduzmem. Inace majka slabo jede, 4 dana je pod kiseonikom, slaba je, ima prelom pubicne kosti, bol u desnom zglobu. Radili smo biopsiju dojke to je ok, ali je tumor marker C15-3 pokaozao da je uvecan, njen rezultat je bio 58.4.
Mozete li mi reci sta i kako dalje, jer dr trenutno nezna da kaze pravu dijagnozu. Sedimentacija je inace preko 140. Hvala unapred
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Zalosno je sto vec niste dobili informaciju od lekara koji su radili snimanja i lece Vasu majku. Bojim se da su promene u jetri metastatske prirode...
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
Tri meseca se zena zali na bolove oni su je samo setali i davali antibiotike da pije, na kraju kada je krvna slika bila skroz losa i kada dr u Mladenovackom dispanzeru nije znao sta ce dali su joj uput za Onkologiju pre dva dana da lezi medjutim vraceni smo bez ikakvog objasenjenja i nije primljena da lezi a ni pregledana jer ne moze da hoda tj brzo se zamara. Rekli su mi da probam da uradim te markere da bi i oni tacno bili sigurni sta je. Ja se samo plasim da ne bude vec kasno i da su sve moje nade bile uzaludne... Puno vam hvala