Pozdrav susjedi!
Imam 25 godina, 29.8.11 mi je dijagnosticiran UC, doduse nije potvrdjen i ja se ne osjecam kao da bolujem od te bolesti..jedem sve i nemam nekih vecih problema, stolica 2-3 puta dnevno a sto se tice ostalih klasicnih simptoma..nemam ih, osim ponekad malo sluzi u stolici.
Mrsav sam, imam apetit, ali nikako se nemogu zdebljati. Imam 184cm visine i 60kg.
Moj problem je sljedeci: gastroenterologinja mi je pripisala Salofalk 500mg, 3x2, te sam tih 6 tableta dnevno gutao do prije 3 mjeseca kada su me iznenada pocela boljeti ledja i prsa..na svoju ruku sam smanjio na 3x1, te su bolovi prestali. Kada sam isao na redovnu kontrolu, gastroenterologinja mi je umjesto tableta pripisala klizme 60ml/4g sa dozom pola dnevno navecer.
Koristio sam ih 4 dana kada mi se javila strasna bol u prsima i leđima, kod desne lopatice. Danas ujutro sam mislio da cu umret..cim sam normalno disao, sve me probadalo, nisam se mogao pomaknuti i jednostavno sam bio ko invalid. Nekako sam uspio popit Brufen 600mg granule te je nakon jedan sat bol splasnula, jos uvijek ju osjecam ali je podnosljivo i mogu raditi.
Od ostalih problema..imam konstantno povecane amilaze (urin 1200-1300, serum ~120), dnevnu "temperaturu" od nekih 37-37.1, nikad vise od toga, mozda par puta mjesecno 37.2, i bolove u predjelu gusterace koji se javljaju obavezno jedanput ili dvaput na razdoblju od dva mjeseca.
Bio sam na UZV abdomena, nalaz je odlican, nema naznaka upale gusterace i neznaju zasto imam te napadaje. Vrucicu ne pripisuju kolitisu, i zasad je nepoznatog podrijetla. Lipaze su mi takodjer normalne, jedino su amilaze konstantno povisene (unazad 8 mjeseci sam uradio 10tak krvnih nalaza, u 9 slucaja su bile visoke).
Potkraj petog mjeseca sam narucen na gastroskopiju.
Moje pitanje je da li je netko imao slicna iskustva sa Salofalkom i nuspojavom bolova u prsima/ledjima, buduci da na Internetu nemogu nista naci, osim da je to nuspojava koja se javlja na manje od 1 bolesnika od njih 10000, i sta da radim?
Prestao sam si stavljati klizme, te nakon sto se bol smiri, tj. nestane, stavljat cu si pola doze svaki drugi dan..
Gastroenterologu sam narucen tek u 6.mj, te mi je rekao da ako bi opet imao bolove, da mogu smanjiti dozu buduci da ili sam stalno u remisiji ili niti nemam UC.
Neznam zasto me uopce sopaju s tabletama ako ni sami neznaju sta mi je.
Ima netko od vas slicnih iskustva ili mozda neku preporuku?
Eto puno hvala, pozdrav iz Hrvatske
Ulcerozni kolitis i salofalk
Re: Ulcerozni kolitis i salofalk
Здраво комшија.
Да ниси ти добио укљештење између лопатица - на месту где се спајају ребра са кичмом? Када мене то јаче ухвати, све звезде видим. Пре неки месец једва сам успео да се довезем до физиотерапеута да ме намести.
За црева могу да ти препоручим домаћи кефир.

Да ниси ти добио укљештење између лопатица - на месту где се спајају ребра са кичмом? Када мене то јаче ухвати, све звезде видим. Пре неки месец једва сам успео да се довезем до физиотерапеута да ме намести.
За црева могу да ти препоручим домаћи кефир.
A nije ukljestenje jer je bol onako prodorna, sve do pluca, i u uputstvima za Salofalk pod nuspojave je bas navedena bol u prsima/leđima/zglobovima i sl. a i prestane kada prestanem sa koristenjem leka a da je ukljestenje nebi prestalo tako samo od sebe
Vise stete nego koristi od te kemije bezi

Онда је јасно, нема шта.