Tumacnje nalaza na Heliko bakteriju

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Comi87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 29, 2013 12:16 pm

Tumacnje nalaza na Heliko bakteriju

Post od Comi87 »

Pozdrav.

Imam bolove u stomaku vec 6 meseci, radio UZ, nalaze sve ok.
Za mesec dana imam zakazano kod gastroenterologa, ali sam na svoju ruku otisao privatno da uradim test na heliko bakteruju da bih ubzao stvar, kada odem na pregled.

Danas sam dobio nalaze, pise :
[b]helicobacter pylori IgA 0.64 Ratio[/b] REF. VREDNOST negativan<0.8; granican 0.8-1.1; pozitivn>1.1

[b]helicobacter pylori IgG 32.43 NTU/ml[/b] REF. VREDNOST negativan<15.0; granican 15-20; pozitivn>20.0

Znaci da sam pozitivan na nesto :)

Da li bi trebalo da pokusam kontaktirati doktoruku, ili cekati mesec dana ??
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Re: Tumacnje nalaza na Heliko bakteriju

Post od vasa »

da ti kazem samo da je meni bilo lose od same terapije za helikobakter.. i ne bih ti je preporucio ako bas ne insistira doktor-jedva sam dosao sebi. kad sam promenio gastroenterologa on nije pridavao nikakav znacaj helikobakteriji vec mi leci kolitis a za probleme sa zelucem uzimao ranisan i prilicno dobro se osecam--naravno hranom najvise moze da se utice.--ne brini nista--samo strpljenje
Comi87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 29, 2013 12:16 pm

Post od Comi87 »

Juce sam bio kod svoje doktorice opste prakse. Odneo joj da vidi nalaz posto kod gastroenterologa imam zakazano za mesec dana.
Ne znam da li je u pitanju heliko ili sta ali sam dobio neku terapiju:
- Ospamox 1000 mg
- Zymbaktar 500 mg
- Controloc 40 mg

i da se javim kada to popijem.
vasa
Stalni član
Stalni član

Post od vasa »

Ja koliko vidim u drugoj stavci je malo povecana heliko, mada sam ja radio 2-3 puta al nikad nije bilo ovako 2 sravke vec jedna ito 8 pta vise od dozvoljene granice a kod tebe ni duplo--NE BIH JA UZEO TU TERAPIJU NIPOSTO VERUJ MI-
Ja sam takodje popio prvi put i nije mi nista smanjena kad sam posle 6 meseci proveravao i onda mi doktor ponovi --------i ja sam bio bolestan kao nikad-nakon zavrsetka terapije i promenio gastroenterologa -kao sto sam pisao i posle nista nisam proveravao-uzimao ranisan oko mesec dana i pazio sta jedem,takodje sam tad valjda od straha poceo s problemima nervnog sistema i poceo i te lekove al hvala bogu sve je bolje i bolje samo nemoj da se nerviras jer to je izgleda 50% uzrok i za heliko.
SVAKO DOBRO
AnaVilotic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 10, 2014 3:29 pm

Post od AnaVilotic »

Da li bi neko mogao da protumaci?
Radila sam test na helicobacter pylori(elisa metoda).
Rezultat 2.26 ref vrednosti negativan 0.9 pozitivan 1.1.
vasa
Stalni član
Stalni član

Post od vasa »

pa vidis da je vise od dozvoljenog ali procitaj moje iskustvo o heliko--da ne pisem u svakom postu o probavi i helikobakter..
smanji nervozu kako znas i umes
srecno
Sarra
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 24, 2014 11:45 pm

Post od Sarra »

Koja je razlika izmedju Helicobacter pylori- IgA i lgG ? Ja sam pre neki dan radila i prvo sa dobila rezultate za Helicobacter pylori- IgG pa posle dva dana za Helicobacter pylori- IgA. Da li je ko od vas probao da se leci cajevima? Cula sam da u Somboru u jednoj biljnoj apoteci ima da se kupi bas caj za lecenje ove bakterije.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Сок од цеђеног свежег купуса кажу да је одличан. Можда петролеј?
Odgovori