Tumacenje nalaza

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Dragan92
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 20, 2005 11:39 pm

Tumacenje nalaza

Post od Dragan92 »

Pozdrav svima.Moze li neko da mi laicki objasni o cemu se ovde zapravo radi:

Gastroduodentitis chr. Hiatus hernia -susp. Sy.dyspepticum

Nisam se pregledao gastroskopski,tj endoskopski,pijem Controloc od 20 mg, i Klometol...

Koliko je ozbiljno oboljenje i postoji li kod nas ikakav drugi pregled sem klasicnog gutanja sonde,mislim na eventualnu pilulu u kojoj postoji mikrokamera ili nesto slicno?

Hvala unapred
Dragan92
Novi član
Novi član

Post od Dragan92 »

Zar nema nikoga da mi odgovori? :(
Katarina290505
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 08, 2007 7:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

hiatus hernia

Post od Katarina290505 »

Postovani,. ja nisam strucna da na pravi nacin objasnim, ali sam licno iskusila situaciju. Naime imala sam mucninu i bolove u predelu zeluca, pa mi je uradjena endoskopija (ponovo bih to radila samo ako bi mi rekli da mi zivot zavisi od toga :(). Otkrivena je helico bacter pylori kao i hiatus hernia. Terapijom sam resila stanje sa bakterijom a hernia je ostala. Sve u svemu, nista ozbiljno (bar kod mene) jedino sto je neprijatno, koliko sam razumela to je skupljeno tkivo/izrastaj u okviru zeludca, koje se kod mene povremeno povlaci pa javlja ponovo. Savetovana mi je dijeta i mali obroci, vise puta na da.Naravno, bez ljutog, kiselog i sl.
Nadam se da sam bar malo pomogla, pozdrav
Dragan92
Novi član
Novi član

Post od Dragan92 »

Hvala ti Katarina,ja nemam bolove samo mucninu i to uglavnom u prepodnevnim casovima,a na endoskopiju idem za dva dana,pa cu javiti sta je bilo...

Poz.
Odgovori