Tumacenje nalaza

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
erikvan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 03, 2007 12:32 pm

Tumacenje nalaza

Post od erikvan »

Postovanje!
Ja bih molio odgovor na samo jedno pitanje.
Naime,pre oko mesec dana sam radio analizu stolice i nadjena mi je Candida.E sad,pre neki dan sam opet radio analizu stolice na neke druge bakterije i ujedno sam opet uradio test na Candidu,iako nisam bio zavrsio sa terapijom,i pisalo je u izvestaju KULTURA NA GLJIVICE:NEGATIVNA.
E,ono sto mene intreesuje je da li to znaci da nemam vise kandidu,ili mozda oni nisu ni uradili tu analizu vec samo analize bakterije zbog koje sam i otisao na kontrolu?

Unapred zahvalan...
etro
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 11:09 pm

Post od etro »

Ako Vam na rezultatu stoji da je kandida negativna, znaci da je test radjen i da ste dobili rezultat tog testa na kome stoji to sto je i napisano.

Ali, posto ste Vi koliko sam razumela bili pod terapijom protiv kandide u vreme te analize, sam rezultat moze biti lazno negativan (zbog terapije) i potrebno je sacekati neko vreme kad zavrsite terapiju, pa ponovo uraditi test.

Pozdrav.
Odgovori