Treba mi pomoc gastroenterologa

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
gogo80
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 01, 2016 3:37 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Treba mi pomoc gastroenterologa

Post od gogo80 »

Pozdrav.Pre nekih mesec dana poceo sam da osecam mucninu i gubitak apetita,Smrsao sam 4 kg.Posle 12 dana pocnem da pijem probiotik i otvori mi se apetit,ali mucnina je tu i dalje samo povremeno,ne non stop.Otisao sam kod lekara,oni me upucuju da vadim rezultate,ali ja od vadjenja krvi imam prvekliki strah....Sacekao sam jos nekoliko dana i otisao u Jugolab da uradim test na stolicu za heliko bakteriju.Test je bio pozitivan.Sa tim testom sam otisao kod gastroenterologa,on je predlozio da radimo gastroskopiju,ali ja nisam zeleo to,pa sam pitao posto vec imam rezultat da mi prepise terapiju.Prepisao mi je gastropazol 2x1 pola sata pre jela,amoksicilin 2x2 na 12h, orvazil 3x1 na 8 sati i probiotik 1 x1 i to sve pijem deset dana.Danas mi je treci dana kako pijem tu terapiju i prezivljavam pakao,imam mucninu,nemam apetit jedem nazor,smrsao sam jos 2 kg,najlakse mi je kada lezim,kada hodam imam osecaj da cu da padnem,ne non stop...a moj gastroenterolog otisao na odmor i van zemlje.Da li je to normalno sto sam naveo kada pijem ovu terapiju,hvala
Samo pozitivno
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 04, 2014 2:48 pm

Re: Treba mi pomoc gastroenterologa

Post od Samo pozitivno »

Mogu ti reci iz iskustva, da je to odlicna terapija za Helikobakteri, stara, a proverena.
Verovatno ti je muka od Orvazila, posto on daje te tegobe. Procitaj u uputstvu. Kod mene je stvarao metalni ukus u ustima i gadjenje.

Probiotik pij obavezno, jer sam se ja tako zezala sa antibioticima bez probiotika i dobila Candidijazu u crevima, koju ni Bog otac nije mogao da suzbije. Sad vise ne znam sta cu od zivota, proliva, bolova u stomaku, mucnina i ostalo. Nistatin mi je pomagao, a sada vise ni on, jer mi se izgleda vratila neka bakterija.

Kod kog si gastroenterologa bio? Privatno ili na uput?
gogo80
Novi član
Novi član

Post od gogo80 »

Bio sam privatno kod gastroenterologa.
Zvao sam i apoteku u gradu da pitam jer sto se tice simptoma,ja cas imam mucninu,cas nemam,pa mi se otvori apetit,pa se zatvori...kada lezim super se ocecam ali kada stojim i polako koracam neki cudan osecaj u glavi imam ,kao da npr kazem osecaj nestabilnosti,kao da cu da padnem,,,,u apoteci mi kazu da i to moze od Orvazila ,ne znam ni sam,sutra mi je deseti dan,a toliko mi je doktor rekao da mi traje terapija....e da ja ovaj osecaj nestabilnosti povezujem i sa tim sto lose jedem,a u ishrani mi je samo HD ishrana i jedem supice,corbice,dvopek i po neku vocku.Smrsao sam 5 kg kada mi je nastipila mucnina pre mesec i malo vise dana,pa se ugojim 1 kg,a za ovih 9 dana sto koristim terapiju smrsao sam jos nekih 2 do 3 kg.
Samo me brine taj osecaj nestabilnosti,a on se nekih puta bas izrazi kada popijem Orvazil pa nakon 2 do 3 sata.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Празан џак не стоји а плус можда имаш неку неподношљивост лека. Мени проблеме прави на пример Панклав - некако се лоше осећам и имам благу мучнину.
gogo80
Novi član
Novi član

Post od gogo80 »

Videcu sta ce se desiti kada prestanem sa terapijom,ne ocekujem istog dana neko ehtra poboljsanje,ali videcemo za par dana.
PS. Pored svega toga vec nekoliko dana su mi noge hladne kao led i kao da me malo priguseno boli desna noga ali samo od lista pa na dole....
minjoni1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 20, 2016 6:50 pm

Post od minjoni1 »

gogo80...molim da mi kazete kod kog gastrologa idete.
Ja zivim u Novom Sadu i treba mi pomoc oko gastrologa,kod kog da idem.
Molim za iskustra,preporuke!
Odgovori