SE 69

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Cillalacci
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 14, 2013 10:24 pm

SE 69

Post od Cillalacci »

Poštovani,molim vas...
Danas sam se,blago je reći,šokirao svojim krvnim analizama.
SE 69(0-15)
Eritrociti 3.38(3.8-6.0)
Hemoglobin 116(120-180)
MCV 102(80-97)
MCH 34.4(26.5-33.5)
AST 0.79(0.0-0.4)
GGT 5.29(0.0-0.7)
Inače,već duže vreme patim sa stomakom,česte stolice posle jela(nikad uveče),u zadnje dve godine sam jako izgubio na kilaži.Dva dana pre analiza me je boleo želudac i imao sam tamnu stolicu.
Help,da li da zbog ovolike sedimentacije mislim na najgore,ili može biti i nešto drugo?
Please,do sledeće nedelje ima da se ožučim od sekiracije...
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: SE 69

Post od aa_aca »

Зашто си шокиран резултатима анализе? То се могло очекивати с обзиром на твоје стање које си описао.

Тамна столица ти је од сварене крви која се појавила у желуцу или близини. Вероватно имаш и упалу слузукоже дебелог црева. Много си се запустио. Да ли је могуће да ниси био код лекара за претходне две године?
Cillalacci
Novi član
Novi član

Post od Cillalacci »

Naravno da je moguće kad sam glupi konj.Bio sam kod gastra 2007.dg enterocolitis,pa su se simptomi smirili i nisam dalje ispitivao,Zatim ponovo 2011.kod drugog doktora,uradio sam gastroskopiju i još neke laboratorijske analize,al mi je ostao rtg abdomena i pasaža creva jer sam čekao da DZ dobije barijum i da mi zakažu snimanje.U međuvremenu je doneto da DZ više to ne snima,pa zakaži opet na poliklinici i čekaj.Inače,zadnja dva dana mi se javilo svetlocrveno krvarenje,bez bolova.Normalno obavim nuždu,i posle pola sata osetim gasove,ponovo odem i bude dosta samo krvi.Koliko je sad to zabrinjavajuće obzirom da mi je doktor posle gastroskopije rekao da se dole na snimku nazire venac unutrašnjih hemoroida.
pivljanin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 06, 2010 10:17 am

Post od pivljanin »

Pa posle gastroskopije i kolonoskopije videćeš.
Lično, mislim da će biti hemoroidi+možda upala debelog creva. Ništa strašno.
Čir u najgorem slučaju.Bez panike.
Bio sam u sličnoj situaciji i tada se sve dobro završilo. Javi kada završiš preglede..
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Паааааа, није за панику али ипак је забрињавајуће јер имаш проблема са комплетним системом за варење. Тамна столица указује на крварење у желуцу или околини, а свежа крв у столици указује на крварење у дебелом цреву.

Не знам шта ће ти лекари рећи, радити и препоручити, али ја могу да ти препоручим следеће додатне савете:
- квалитетно гвожђе
- домаћи кефир
- квалитетан витамин Ц (немој да узмеш онај кисели, па се после жалиш на мене)
- Флонивин

Погледај још здравствених савета по мом сајту. Тамо имаш и препоруке за витамине и минерале за које знам да су одлични.
Cillalacci
Novi član
Novi član

Post od Cillalacci »

Hvala Aco,probaću...U Martu idem kod gastroenterologa,nadam se samo da do tada neće biti više nikakvih iznenađenja...
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Верујем да можеш своје здравље да доведеш у ред, али мораш да будеш упоран и да се што мање ослањаш на хемију. Нађи литературу, чајеве итд. Само постепено и без наглих промена у исхрани и начину живота. И камен пуца када је много хладно, а где неће човек.
Cillalacci
Novi član
Novi član

Post od Cillalacci »

Pozdrav svima,bio sam malo odsutan,tacnije,9 dana u bolnici.Zbog jakog rektalnog krvarenja(sveza krv) u prosli utorak i sredu,otisao sam u urgentni i posle rektoskopije na kojoj je doktor rekao da nisu hemoroidi smestise me u bolnicu.Osam dana na infuziji,vodi i caju,bez nekog posebnog poboljsanja(i kad pustim gasove potece krv).Nakon svih ispitivanja(gastroskopija,rentgen pluca,CT abdomena,kolonoskopija i krvnih pretraga)dijagnoza je sledeca:Gastroduodenitis chr erythematosa partim erosiva.K29.9 Noduli haemorrhoidales.I84 -iliti unutrasnji hemoroidi.Kako su mi uspostavili dijagnozu,tako su me i otpustili iz bolnice,posto im naravno fali prostora za ozbiljnije bolesnike,ali meni krvarenje jos uvek nije prestalo.Dobio sam terapiju Famotidin,oligogal,silymarin,fitohem suppositriae i nevenovu mast.Zadnja dva dana jedem,ali nisam isao na wc posto ne zelim da se naprezem,a pravo da kazem,i bojim se sta ce biti posto sam malokrvniji nego sto sam bio(Erci pre 4.3,sad 3.25).Zna li neko,koliko ovo krvarenje moze da traje,i da li pored ove terapije mogu jos nesto mogu primeniti kako bi se stanje normalizovalo(dijetetski rezim zivota se naravno podrazumeva)?Ako znate neki efikasni medikament,kremu ili sta god drugo pomozite,jer trebam poceti raditi,a ne bih hteo da zbog krvarenja jednog dana samo tresnem nosem o asfalt.Help!
Odgovori