Todoxin za upalne bolest creva

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Korisnikov avatar
Ikar
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 19, 2008 12:00 pm

Todoxin za upalne bolest creva

Post od Ikar »

Da li je neko imao iskustva sa lekom Todoxin 1 u lečenju zapaljenskih bolesti creva i kandide?
Na sajtu dr. Todora Jovanovića sam pronašao tvrdnju da taj lek leči ulcerozni kolitis, kronovu bolest, bolesti jetre, kandidu i mnogo toga još. Dr. Jovanović je imunolog i njegovi preparati u osnovi deluju tako što pojačavaju imunitet. Pošto sam 8 godina bolovao od ulceroznog kolitisa, a zadnjih 10-tak meseci imam probleme sa kandidom poznat mi je stav zvanične medicine da je UC autoimuna bolest, te da se mora lečiti smanjivanjem imuniteta. Kod kandide je obrnuto, ona je između ostalog, posledica slabog imuniteta pa je treba lečiti jačanjem organizma.
E sad ja bih rado uzeo Todoxin 1 da uništim kandidu ali se plašim da ne isprovociram pojavu UC . :cry: , pa mi mi dobro došao savet nekoga ko je imao dodira sa tim lekom.

Pozdrav
- Volja i akcija, to je jedini život -
Jovan Dučić
SimonaK
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 11, 2008 3:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od SimonaK »

Ja vec par godina uzastopce uzimam Todoxin 1 za imunitet. Sto se tice konkretno kandide nisam bas sigurna kako funkcionise. Zbog upale sinusa sam morala da pijem gomilu antibiotika i posle te kolicine naravno da sam dobila kandidu. Jedino sto mogu da tvrdim je da stvarno "dize" imunitet. Sve sezonske gripe me zaobilaze. Mada, Todoxin 1 mi je pomogao i u resavanju dugogodisnjeg problema hronicnog gastritisa uz pratnju ucestalih dijareja. Gastritis je jos uvek prisutan ali uz mnogo blaze simptome.
Usput, ako si iz BG ne bi bilo lose da zakazes konsultacije u Todorovoj apoteci. One su besplatne... verovano ce ti dati neki konkretniji savet.
Nadam se da ti znaci nesto ovo sto sam napisala. :-?
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Nisam koristila taj lek, ali znam da za UC zaista nije dobro uzimati nesto sto podize imunitet. Ja imam slican problem sa Kronom i pijem imunosupresive. Sta bi se desilo da umesto "umeksanja"imunog sistema radim u suprotnom smeru ne smem ni da zamislim....
Korisnikov avatar
Ikar
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ikar »

Hvala Simona, naravno da mi znači tvoje iskustvo. Trenutno pijem Mykosan protiv kandide i dobro mi je, a ako se ona ponovo pojavi posle ove terapije idem pravo u Todoxin apoteku na konsultacije (a inače nisam iz BG, mada nisam ni daleko).
Nego, Dea, pitao sam moju Dr. gastoenterologa za mišljenje o Todoksinu i rekla mi je da ga je svojevremeno koristila kod dece obolele od multiple skleroze i da im je pomagao. A što se tiče efekta pojačanog imuniteta na IBD usled uzimanja Todoxina, rekla mi je da ne zna kako tačno deluje ali pretpostavlja da u leku postoje određene komponente (ili već nešto drugo) koje bi na neki način mogle pomoći kod IBD. Kaže da se nikada nije udubljivala u sastojke i princip funkcionisanja leka ali joj deluje logično da bi taj lek mogao da jača imunitet i leči IBD istovremeno.
Možda ne bi bilo loše da neko pokuša da dođe do Dr. Todora i ispita ga da li je i koliko slučajeva IBD izlečio.
Jovan Dučić
Korisnikov avatar
Ikar
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ikar »

Izgleda da Todoxin lek ima takozvani holistički pristup, jača organizam i na taj način ga osposobi da se sam izbori protiv bolesti. I ja se plašim da ga probam baš zbog UC ali vredi se raspitati.
Inače, meni je zimus imunitet bio katastrofalno loš pa sam pio neke havajsko-američke tablete (Immune Assist 247) sa medicinskim gljivama (šitake...) i beta glukanom. I njega su hvalili kao lek koji i jača imunitet i leči UC. Izgleda da su mi te gljive jednim delom i uzrokovale razmnožavanje kandide, ali u svakom slučaju mi se imunitet popravio a kolitis se nije pogoršao (kao kada sam ranijih godina pio čaj od ehinacee). Čak, štaviše, na kolonoskopskom pregledu početkom septembra DR. Doder sa WMA ja utvrdio da ja više nemam UC. E sad dal je to od Immune Assist 247, ili od mog dugogodišnjeg zdravog načina života, ne znam. U svakom slučaju mislim da bi ovoj temi trebalo opširnije raspravljati i raspitivati se kod dobrih stručnjaka. Možda nauka jednoga dana dokaže da je terapija IBD imunosupesivima pogrešna... Sad već nagađam, ali bih voleo da se javi neko stručan i da svoje mišljenje.
Jovan Dučić
Odgovori