da li je test iz krvi dovoljan...
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 8:29 pm
da li je test iz krvi dovoljan...
Pozdrav svima,ja sam vec par puta pisala o svom problemu a to su konstantne mucnine bez povracanja i bolova u zelucu vec samo neka nadutost u predelu zeluca i mucnina koja se javlja svaki dan i nema odredjenih razloga kad se javi,nekad zna mi biti muka ujutro,onda jedan period naidje kad mi bude samo uvece muka i tako sve u krug.Na ishranu bas pazim jer kako i ne bi kad vec godinu dana se osjecam isto.E sad moje pitanje je da li je test iz krvi dovoljan za otkrivanje heliko bakterije,jer ja sam ga radila dva puta i oba puta je bio negativan.Od ostalih pregleda sam radila rendgen,ultrazvuk,kompletnu analizu krvi i sve je u redu.Citajuci sve o heliko bak mogu reci da osim povracanja imam dosta simptoma vezanih za nju.Da li je test 100 posto tacan to jest ima li drugi nacin da se otkrije postojanje te bakterije ili mozda neke druge ako moze biti u zelucu.Kad bi mi neko mogao imalo pomoci billa bi mu beskrajno zahvalna jer vise nemam predstavu sta da radim.
Ako Vam mucnine ne prestaju idite kod doktora Vaseg pa nek Vam uradi,malo detaljnija ispitivanja.Mozda gastroskopiju ili nesto slicno tome.Mozete da uradite magnetnu rezonancu,pa da budete 100% sigurni da nije nista.Ali bih Vam preporucila da prvo odete kod doktora i kazete da imate hronican problem sa mucninom i da zelite da se malo detaljnije to sve pogleda.Verujem da ce Vam izaci u susret.
Prijatan dan Vam zelim.

Prijatan dan Vam zelim.

"Izbiliza niko nije normalan..E=mc2"
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 8:29 pm
Hvala Iva iskreno da vam kazem imam ogroman strah od gastoskopije jer mislim da od same pomislil na povracanje imam fobiju,toga se bas bojim inace bol dobro podnosim i nisam slabic al kad je u pitanju nesto vezano za mucninu i povracanje umirem od straha pa me zanima ako uradim magnetnu rezonancu dal sam tad sigurna da nemam problem u zelucu naravno ako mi tako pokaze nalaz,i koji djelovi tjela se snimaju da li samo zeludac ili jos nesto.Hvala vam puno vec sam dobila snagu da se resim ovog problema koji mi ne da da zivim normalno,hvala puno..