tema je nadam se ista hemoroidi

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
rule123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 07, 2008 9:40 pm

tema je nadam se ista hemoroidi

Post od rule123 »

kada imam veliku nuzdu prilikom praznjenja osetim jak bol u anusu kao da se cepa nesto unutra, a stolica je pri tom tvrda i kao da je nesto sprecava da izadje napolje sto je stolica blize otvoru bol je jaci i kako stolica ispadne bol se ublazi ali zato krv,cisto crvena kaplje napolje iz otvora.Par puta su se javili i ostri bolovi u donjem stomaku i dva puta sam se onesvestila od tog bola,jer idemi se u wc a nemogu.Pa se pitam dali i vama to lici na hemoroide ili na nesto drugo
Korisnikov avatar
terpsichore
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Apr 03, 2008 4:28 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od terpsichore »

da li je krv svijetlo- ili tamnocrvene boje?
da li osjecas svrab u podrucju anusa nakon nuzde?

otidi internisti - proktologu, taj ce uraditi palpaciju (opipavanje) rektuma i rektoskopiju.

koliko dugo imas te simptome?
ako su hemoroidi u pitanju, trebas ih se sto prije rijesiti, jer mogu kasnije nastati jake upale, cirevi i ekcemi.

nadutost stomaka moze da izazove gubitak svijesti. kakva ti je ishrana, imas li puno stresa? sta pijes i koliko (dnevno)?
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Rektalni tuse i eventualna rigidna rektoskopija da se iskljuci ozbiljniji uzrok.
rule123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 07, 2008 9:40 pm

Re: tema je nadam se ista hemoroidi

Post od rule123 »

rule123 napisao:kada imam veliku nuzdu prilikom praznjenja osetim jak bol u anusu kao da se cepa nesto unutra, a stolica je pri tom tvrda i kao da je nesto sprecava da izadje napolje sto je stolica blize otvoru bol je jaci i kako stolica ispadne bol se ublazi ali zato krv,cisto crvena kaplje napolje iz otvora.Par puta su se javili i ostri bolovi u donjem stomaku i dva puta sam se onesvestila od tog bola,jer idemi se u wc a nemogu.Pa se pitam dali i vama to lici na hemoroide ili na nesto drugo
Inace krv je svetlo crvene boje a sto se tice svraba retko kada ga osetim,zaista se lose hranim to je sve brza hrana jer sam na poslu od ujutru do uvece jedem dosta slatkisa i pijem malo vode
Korisnikov avatar
terpsichore
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Apr 03, 2008 4:28 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od terpsichore »

najvjerovatnije su hemoroidi u pitanju, u svakom slucaju ces vidjeti kod interniste nakon rektoskopije o cemu se tacnije radi. spomeni mu i nadutost, ma da ja mislim da je to od lose ishrane i stresa. ne bi bilo lose promijeniti nacin ishrane, osjecaces se bolje u svakom pogledu.
Odgovori