Postovani,
Imam 24 godine. U poslednje vreme sam primetila da mi je stolica stanjena. Od svoje 20te godine zbog puno sedenja imam hemoroide, tj. tada sam primetila tragove krvi na toalet papiru i povremeno na stolici.
Ono sto me brine je sto je stolica dosta tanja nego pre. Da li ima razloga za brigu?
Svi spominju kolonoskopiju, da li je moguce utvrditi bar nesto preko testova krvi?
Tanka stolica
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Mar 20, 2009 12:48 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Tanka stolica
Ako ti vec nude - uradi kolonoskopiju... Nije to bas tako strasno, a ima svoje zasto tako treba 
Bolje iskluciti ozbiljnije probleme na vreme nego se posle kajati!
Sumnjam da ce bas odmah raditi kolonoskopiju, verovatnije rektoskopiju i osnovne pretrage krvi, RTG, mozda UZ... Pa polako... Ali kolonoskopija je svakako najbolja opcija, ako ti je vec ponudjena, za dati problem.

Bolje iskluciti ozbiljnije probleme na vreme nego se posle kajati!
Sumnjam da ce bas odmah raditi kolonoskopiju, verovatnije rektoskopiju i osnovne pretrage krvi, RTG, mozda UZ... Pa polako... Ali kolonoskopija je svakako najbolja opcija, ako ti je vec ponudjena, za dati problem.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Mar 20, 2009 12:48 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Usput, onako, malo preko teme za one koji ce mozda slucajno naleteti na ovaj post...
Nijedno krvarenje u principu ne treba uzimati olako!
Obzirom na dve stvari -
1. danasnju preovladjujucu patologiju i
2. obzirom na dijagnosticke mogucnosti - promena koja krvari je nesto sto se moze vizualizovati - nekako vec videti - generalno sramota je da u 21. veku i jedno krvarenje ostane dijagnosticki nedoreceno - kao najverovatnije su to hemoroidi... Pazi 99% to i jesu hemoroidi, ali taj preostali postotak verovatnoce tebi moze zivot okrenuti naopako ako razvlacis sa definitivnom dijagnozom.
Nijedno krvarenje u principu ne treba uzimati olako!
Obzirom na dve stvari -
1. danasnju preovladjujucu patologiju i
2. obzirom na dijagnosticke mogucnosti - promena koja krvari je nesto sto se moze vizualizovati - nekako vec videti - generalno sramota je da u 21. veku i jedno krvarenje ostane dijagnosticki nedoreceno - kao najverovatnije su to hemoroidi... Pazi 99% to i jesu hemoroidi, ali taj preostali postotak verovatnoce tebi moze zivot okrenuti naopako ako razvlacis sa definitivnom dijagnozom.
Testovi krvi nisu dovoljni za postavljanje dijagnoze. Moze eventualno da se uradi snimanje sa barijumom pre kolonoskopije, ali trebalo bi i kolonoskopija da se uradi. Ne bih da te plasim, ali nemoj da oklevas i cekas. Sto pre idi na ispitivanje!
Volela bih da mi neko napise sta je bilo po pitanju tanke stolice kod sasse , kakva je dijagnoza postavljena, da li je uradjena kolonoskopija.