Svrab anusa
Svrab anusa
Postovani,vec nekih 2-3 meseca imam problem sa svrabom i peckanjem anusa i oko njega.Nemam crvenilo,nema gnoja,curenja,ali kao da imam neku malu grudvicu koze pored anusa,ne znam kako bih se drugacije izrazio.Ako znate sta bi to moglo da bude,molim vas,pomozite,hvala.
Re: Svrab anusa
Највероватније хемороиди. Узми неку маст против хемороида (Хепатромбин или шта друго) и мажи. Ја користим "Прополис крему" коју производи "Пчеларска кућа Ковачевић". Може да се купи у неким продавницама здраве хране. Важно је да ти кожа ануса увек буде намазана кремом. Када се хемороид ресорбује, можеш свакодневно да користиш рецимо Павлогал крему са цинком.
Pokusacu
Hvala.

Треба што краће да се задржаваш на ВЦ шољи и да имаш свакодневну столицу која није тврда. Када ти се хемороид повуче, добро је да вежбаш мишић у анусу тако што ћеш га стискати "на празно". Ако он омлитави, онда крвни судови могу да пропадну кроз њега и тако се појаве хемороиди.
Da li bih ipak trebao da odem do lekara ili da probam sa ovim mastima, pa ako to ne uspe,da odem?
Ако не решиш проблем за месец дана, наравно да треба да одеш до лекара.
Свраб може да ти се јави због сувоће коже ануса. То ће решити редовна употреба креме. Свраб може да се јави и због гљивица. То ћеш решити тако што ћеш се свакодневно испирати раствором соде бикарбоне: кашика на литар топле воде. Пре тога се опереш и испереш чистом водом. Потом се испереш раствором соде бикарбоне и после тога само пешкиром благо покупиш вишак воде (без накнадног испирања чистом водом). После се намажеш Прополис кремом.
Свраб може да ти се јави због сувоће коже ануса. То ће решити редовна употреба креме. Свраб може да се јави и због гљивица. То ћеш решити тако што ћеш се свакодневно испирати раствором соде бикарбоне: кашика на литар топле воде. Пре тога се опереш и испереш чистом водом. Потом се испереш раствором соде бикарбоне и после тога само пешкиром благо покупиш вишак воде (без накнадног испирања чистом водом). После се намажеш Прополис кремом.
Hvala na pomoci.
Ајд па јави резултат.