svi moji problemi - molim misljenje

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
r_h
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 21, 2011 12:31 am

svi moji problemi - molim misljenje

Post od r_h »

Vec dosta vremena (sigurno 4-5 godina) osjecam pulsiranje u stomaku. Jace je kad se najedem ili kad stomak radi, dok je recimo kad sam gladan gotovo neprimjetno. Imam cestih problema s probavom, uglavnom je nekako usporena, cesto osjecam da mi je zeludac prepun, a dosta cesto me muci i kiselina. Nekada imam i kao neke kratke vrtoglavice koje sam ja nekako povezao s zelucem/probavom. Problema sa stolicom imam vrlo rijetko. Takodje, nekad kad naglo ustanem ili uradim nesto slicno, kao da me nesto odozdo od zeluca pritisne.

Ponekad mi se desi (to mozda u zadnjih godinu dana) da je probava u donjem dijelu stomaka blago bolna, te da me tokom i nakon takve probave pomalo pece, uglavnom u ravnoj liniji od pupka na dole.

Otkako je pocelo ovo proljece, stomak me muci nesto vise nego obicno, nekako kao da je jos usporeniji. Prije nekoliko noci sam osjetio snazan bol u i oko pupka, kao da mi je noz zabijen. Bolilo me kad disem, pricam, pomicem se... Prestalo je nakon par minuta - kad sam osjetio da stomak "dovrsava" probavu.

Zadnjih par dana opet imam onu blago bolnu probavu sa pecenjem ispod pupka, samo sto sada uz to osjetim i kao pecenje/pritisak na mokracni kanal, a imao sam par puta i prolazni bol u lijevoj preponi, kao negdje u dubini (i to mi se nekako cini da je povezano s probavom).

Jesu li moji zakljucci da je sve nabrojano uzrokovano probavom ispravni, i da li ista od ovoga zvuci opasno?
Odgovori