Pretrazivala sam puno na google,ali bas nista nisam nasla za moj slucaj.
Povremeno narocito ako sam fizicki aktivna (hodanje ili bilo sta drugo sto iziskuje fizicki rad) sem sto je normalno da se covek oznoji u takvom momentu,ja imam isti takav osecaj oko anusa. I ako ne odem u WC da se obrisem "pozadi", pocinje da me pecka. Pre minimum godinu dana i vise je to pocelo da mi se desava,recimo jednom u 6 meseci,a mislim da mi se to desava i pred menstruaciju. U momentu kada se brisem,cesto imam osecaj da je na papiru neka svetlo rozikasta boja,toliko svetla da ne znam da li je krv ili ne. U vecini slucajeva,kada se obrisem,nema nista,papir ostaje beo,samo ja imam osecaj "da sam se obrisala i da me "to" nece vise peckati". Sada sam u momentu kada ocekujem menstruaciju za neki dan. Pre neki dan sam setala ulicom i odjednom sam imala osecaj (vrlo je tesko opisati) "vlaznosti" ili da sam "oznojena" dole oko cmara. Obrisala sam se i tada sam videla da to ipak krv,vrlo bledo crvene boje. Imam 45 godina. Pre dve ipo godine sam radila sam kolonoskopiju i gastroskopiju,imala sam u to vreme promene u stolici,zatvor i dijareju,ponekad mucninu,uz to dugo godina imam manjak gvozdja - svi rezultati su bili dobri. I dan danas,s vremena na vreme mi se ponovo javi isti porblem (zatvor,dijareja) i to prodje.(verovatno je to iritabilni kolum,ali niko mi to nije potvrdio). Nikada nisam imala krv u stolici ili posle stolice,bolove,hemoroide...pa me je sad ovo malo zabrinulo sta bi moglo biti. Krvnu sliku radim skoro svakih pola godine,jer se borim s manjkom gvozdja,svi ostali rezultati su uvek odlicni.
Da li bi ovaj moj problem mogao imati neke veze sa sa menstruacijom?
Nadam se da cu dobiti neki odgovor,posto,kao sto rekoh nigde nisam nista mogla da nadjem na internetu. Prosto ne zelim da ponovo radim kolonoskopiju ....

Hvala unapred!