suspektan hemangiom

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
braca ks
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 28, 2008 2:51 pm

suspektan hemangiom

Post od braca ks »

Interesuje me da li mi neko moze pomoci po sledecem pitanju.
Moja sestra, 50 god, zadnje tri godine ima temperaturu 37.2 ,koja se posebno javlja u popodnevnim i vecernjim satima,ponekad i u prepodnevnim satima. Pored toga ,pre par meseci se javio i podliv na ledjima.precnika desetak cm, od prilike u nivou zucne kese, te je iz tog razloga poslata na dijagnostikovanje na Institutu za reumatologiju u Beogradu. Nakon izvrsenog ultrazvucnog pregleda,dijagnostikovan je suspektan hemangiom desnog reznja jetre, pri cemu je pankreas bio nedostupan pregledu.
Mozda je interesantan podatak da je na ranijim pregledima dijagnostikovana i zeludacna kila.
Interesuje me sta je to suspektan hemangiom i zasto je pankreas bio nedostupan pregledu i jel to znaci nesto ozbiljnije.
Da li se to treba leciti i kako,posto nikakva terapija nije propisana od lekara u mestu u kome zivi.
Unapred zahvalna.
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Jesen stize dunjo moja »

Da li su joj radili virusne markere na Hepatitis B i C?

Dalje, to sto se pankreas nije video na ultrazvuku verovatno nije nista ozbiljno ni meni se nije video a pise i razlog - prisutni gasovi. :) Potrebno je ispostovati odredjene procedure pre UZ pregleda kako bi se sav vazduh izbacio...
Bye bye little lady
Odgovori