Suljevi ili nesto drugo?

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
unforgiven
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 1:32 pm

Suljevi ili nesto drugo?

Post od unforgiven »

Problem je sledeci:

Jedne noci probudio me neprijatan bol, vise nalik pecenju (osecaj kao da je upaljeno i da gori) u predelu anusa. Taj bol je trajao skoro ceo dan dok nisam resio da ga operem mlakom vodom, i tada se stisao.
Inace imam redovnu stolicu i tog dana kada me je peklo, dok sam vrsio nuzdu nisam osecao nikakvo pecenja, zapravo jedino u tom trenutku sam osetio prijatnost i bilo je normalno, bez ikakvog naprezanja... stolica je bila cista, bez krvi koje nije bilo ni na toalet papiru. Iako se bol stisao, ume da se pojavi dok sedim duze na stolici (dosta radim za kompjuterom) i tada sam prinudjen da ustanem, jer se plasim da se ponovo ne upali. Pre neki dan napipao sam prstom malo zadebljanje na sluzokozi anusa, precnika graska, ali ne i tako debelo. Boja je normalna, i kad diram ne boli me uopste. Kada se pipne imam osecaj kad da dodirujem zulj (ili kurje oko, kako ga vec zovu)... drugim recima jako mekano.
Inace, imam 20 godina.

U zabludi sam, ne znam da li to mogu biti suljevi ili nesto drugo, pa molim strucnjake ako mogu da mi pomognu bez odlaska lekaru.

Unapred zahvalan!
Odgovori